İSTE’de “Atatürk’ü Anma ve Anlama Programı” Yoğun Katılımla Gerçekleştirildi

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 79. Vefat Yıldönümü münasebetiyle İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Barbaros Hayrettin Konferans Salonu’nda Yapılan “Atatürk’ü Anma ve Anlama” programı, öğrenciler, öğretim elemanları ile İSTE personelinin yoğun katılımıyla gerçekleşti. Saat 09.05’te siren sesleri eşliğinde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan program; İSTE İskenderun Meslek Yüksek Okulu, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Yahya YILMAZ’ın sunumuyla devam etti.

Atatürk’ün, ‘Eğer Cumhurreisi olmasam maarif vekilliğini isterdim’ sözleriyle konuşmasına başlayan Öğretim Görevlisi Yahya YILMAZ; “Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını anlamamız lazım, bizden neler bekleyerek hareket ettiler iyi kavramak lazım. Okuduğunuz bu okul, oturduğunuz bu salon, klimalar, koltuklar, karnınızın tokluğu, içtiğiniz çaylar, özgür-bağımsız ve demokratik bir ülke… Geçmişte bizim için bedelinin ödendiği ve hala ödenen sahip olduğumuz imkânlar. Geçmişin tüm fedakârlıkları -ki bu fedakârlıkta ecdadın hiç gözlerini kırpmadan verdikleri canlar vardı- hep bizler bu imkânlara sahip çıkalım, onları koruyalım ve daha ileriye taşıyalım diye yapılmıştı. Bilim; insanın evrendeki bilinmezleri açıklama çabasıyla, herkesin ortak kabul ettiği kanunlar değil midir? Herkese göre bilim değişmez. Zira bilimsel bilgiyi diğer bilgilerden ayıran şey onun objektif, yani nesnel olmasıdır. ‘İtiraf ederim ki, düşmanlarımız çok çalışıyor. Biz de onlardan daha çok çalışmaya mecburuz. Çalışmak demek, boşuna yorulmak, terlemek değildir. Zamanın gereklerine göre bilim ve teknik ve her türlü medeni buluşlardan azami derecede yararlanmak zorunluluğudur’ diyen Atatürk bizi bilime yönlendirmiştir. O’nu ancak fikirlerini, bakış açısını kavrayarak gerçekten anlamış oluruz” diyerek sözlerini tamamladı.

İSTE’de “Atatürk’ü Anma ve Anlama Programı” Yoğun Katılımla Gerçekleştirildi

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.