Unesco, Hatay Mutfağını ‘Yaratıcı Şehirler Ağı’na Layık Gördü

HATAY mutfağı, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından gastronomi alanında ‘Yaratıcı Şehirler Ağı’na layık görüldü.
Mutfağındaki 600 çeşit yemek ve tatlının yanı sıra bu mutfak kültürünün yaşatılmasını başaran medeniyetler şehri Hatay, Gaziantep’ten sonra bu ödüle layık görülen ikinci Türkiye şehri oldu. Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir bu başarısından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ı kutladı.
Bu haber Samandağ Belediyesinin sosyal medya mecralarında “UNESCO, gastronomi alanında Hatay’ımızı dünyaca ünlü şehirler listesine aldığını Paris’te ilan etti. Büyük acısıyla Samandağ biberi listeye güç verdi.” şeklinde duyuruldu.
Ayrıca Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’da “Olağanüstü lezzetteki 600’e yakın yemeğimiz ile UNESCO ”Yaratıcı Şehirler Ağı” Gastronomi Şehri ilan edildik. Hatay yemekleri dünyaca tescillendi.” Şeklinde duyurdu.
Edebiyat, film, müzik, zanaat ve halk sanatları, tasarım, gastronomi ve medya olarak belirlenen 7 farklı temadan oluşturulan ağa Türkiye’den gastronomi dalında Hatay’ın dahil edilmesinin yanı sıra tasarım dalında İstanbul, zanaat ve halk sanatları dalında da Kütahya dahil edildi.
UNESCO listesine Türkiye’den Hatay dışında İstanbul ve Kütahya’nın da bulunduğu dünyadan 64 yeni şehir eklendi. . 2004 yılında kurulan Yaratıcı Şehirler Ağı’nda 64 yeni katılımla birlikte 72 ülkeden 180 şehre ulaşıldı.

Unesco, Hatay Mutfağını ‘Yaratıcı Şehirler Ağı’na Layık Gördü Unesco, Hatay Mutfağını ‘Yaratıcı Şehirler Ağı’na Layık Gördü Unesco, Hatay Mutfağını ‘Yaratıcı Şehirler Ağı’na Layık Gördü Unesco, Hatay Mutfağını ‘Yaratıcı Şehirler Ağı’na Layık Gördü Unesco, Hatay Mutfağını ‘Yaratıcı Şehirler Ağı’na Layık Gördü Unesco, Hatay Mutfağını ‘Yaratıcı Şehirler Ağı’na Layık Gördü

Önceki İçerikÖzel İskenderun Gelişim Hastanesinden Organ Bağış Semineri
Sonraki İçerikGAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN ÖLÜMÜNÜN 79. YIL DÖNÜMÜ
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.