Özel İskenderun Gelişim Hastanesinden Organ Bağış Semineri

Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Organ Bağış Koordinatörü Genel Cerrah Op. Dr. Cavit Göktaş, 3 -9 Kasım Organ Bağışı Haftası etkinlikleri çerçevesinde, hastane personeline bilgilendirme semineri düzenledi.

Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen seminerde, organ bağışının önemini vurgulayan Op. Dr. Cavit Göktaş, organ bağışı yapmanın, organ almak gibi değerli ve kutsal olduğunun altını çizdi.

“Her bağış, yeni bir hayat”

Türkiye’de bağış bekleyen 25 bin mevcut hastanın olduğunu belirten Op. Dr. Göktaş, “Ülkemizde başta böbrek, karaciğer ve kalp olmak üzere 25 bin hasta, organ bulunamadığından hayati risk taşımaktadır. Bu hastalarımızı kaybetmemek için, bağışlarını arttırmamız gerekiyor. Organ bağışı yapmak, organ almak gibi değerli ve kutsaldır. Bu nedenle, yaşaması organ nakline bağlı insanlara, organ bağışlamak ve onların yaşamalarına vesile olmak en kutsal görevimiz olmalıdır. Her bağış, yeni bir hayattır” dedi.

Özel İskenderun Gelişim Hastanesinden Organ Bağış Semineri

Önceki İçerikİskenderun Belediyesi personellerine organ bağışı hakkında bilgilendirme semineri
Sonraki İçerikUnesco, Hatay Mutfağını ‘Yaratıcı Şehirler Ağı’na Layık Gördü
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.