İskenderun’da Vatandaşların Toki Sevinci

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı’nca İskenderun’a bağlı Düğünyurdu Mahallesinde Alt Gelir Grubu için inşa ettirilmekte olan TOKİ 3+1 konutlarının kura çekimi düzenlenen törenle gerçekleşti.

İskenderun Belediyesine ait Sakarya Kapalı Spor salonunda gerçekleşen kura çekimi törenine İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil,TOKİ Finans ve Proje bölge müdürü Hasan Hüseyin Çelik,AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Ayhan Bodur,belediye başkan yardımcıları,meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Düzenlenen törenin açılış konuşmasını yapan, AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Ayhan Bodur, AK Parti’nin bir hizmet partisi olduğunu belirterek ev sahibi olacak vatandaşlara hayırlı olsun dileklerini iletti.

Daha sonra konuşan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ise, TOKİ’nin İskenderun’a gelmesi için çok yoğun bir gayret gösterdiklerini belirterek,”İskenderun’da yeni bir yaşam alanı oluşturuyoruz. Dar gelirlilerin, şehit ailelerinin, engelli vatandaşlarımızın ev sahibi olacak olmasında dolayı çok mutluyuz. Onların bir yuvaya kavuşması bizleri son derece mutlu edecektir. Çok uğraştık. TOKİ projesinin gerçekleşmesinde emeği geçen vekillerimize, bakanlarımıza, hükümetimize, başbakanımıza, Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Son olarak konuşan TOKİ Finans ve Proje bölge müdürü Hasan Hüseyin Çelik ise İskenderun’da TOKİ’nin yapılmasında İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in yoğun bir gayret gösterdiğini belirterek,”TOKİ konutlarımızın yapımı hızla devam ediyor. İlk etap çalışmalarını en kısa sürede tamamlayacağız.Bugün 3+1 konutların hak sahiplerini belirlemek üzere kura çekilişi yapıyoruz.2+1’lerin kura çekimi kısa bir süre yapılacak.Ayrıntılı bilgiler TOKİ’nin ve İskenderun Belediyesinin internet adreslerinde yayınlanacak.Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından 3+1 konutlar için 243 kişinin başvurduğu 158 konut için önce şehit aileleri ve engelliler arasında kura çekimi yapıldı ardından kalan daireler ise kura ile sahiplerini buldu. Kuradan ismi çıkarak ev sahibi olmaya hak kazanan vatandaşlar ise TOKİ’nin İskenderun’da yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ettiler.

İskenderun’da Vatandaşların Toki Sevinci İskenderun’da Vatandaşların Toki Sevinci İskenderun’da Vatandaşların Toki Sevinci

Önceki İçerikİskenderun Belediye Meclisi 1 Gündem Maddesiyle Toplandı
Sonraki İçerikİnsani Görev Yerine Getirildi
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.