Başkent’te Belen Belediyesi Fark Yarattı

Medeniyetlerin ve kardeşliğin buluştuğu Hatay’ın Belen standı vatandaşların da yoğun ilgisiyle karşılaştı. Yöresel yiyeceklerin, kültürel zenginliklerin ve farklı lezzetleriyle Türkiye’nin Başkent’inde olan Belen, gelen konuklarına da yaptığı ikramlarla da göz doldurmaya devam ediyor.
PAMEK Belen’in kurduğu dev LED ekranla da Belen’in yöresel ve tarihi mekânlarını tanıtan Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, gelen konuk ve protokol üyeleriyle de bir bir ilgilenerek yöresel tatlardan ikram ederek misafirlerinden tam not alıyor.
İlçenin tanıtımı ile ilgili projelerde, adından sıkça söz ettiren Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, bu yıl 6. sı düzenlenen Hatay Günlerinde memleket hasreti çeken vatandaşlarıyla da hasret giderdi, “Belen Belediyesi olarak ilçemizi Başkente taşımanın haklı gururunu yaşıyoruz. Hatay’ımız ve Belenimiz anlatmakla bitmez diyen Başkan Vurucu, İlçemizin ve Hatay’ın o kadar fazla yöresel lezzeti var ki anlatmakla bitmez. İlçemizi en iyi şekilde tanıtmak için AKM’ deyiz ve tüm vatandaşlarımızı misafir etmek üzere Hatay Günlerine Bekliyoruz dedi.
Konuşmasının devamında tarihi ve görsel güzelliklerini de tanıtan Başkan Vurucu, Belenin o güzel havasını solumadan, yaylalarını gezmeden, Güzelyayla’ yı görmeden, Kervansarayımızı, Kanuni Sultan Süleyman Camiini, Seyir Terasımızın o güzel manzarasını, Abdurrahman Paşa Türbesini, Şehitler Abidesini, Bakras Kalesini, Belen cevizi, pekmezi, nar, nar ekşisi, karadut şurubu, cevizli sucuk, belben, pestil, hurma ve daha sayamadığımız birçok lezzet ve değerlerimizle, gezilip görülecek ve görülmesi gereken ender şehirlerden biridir. Tüm vatandaşlarımızı şehrimiz Belen’e davet ediyor, standımızı ziyaret eden herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Başkentte Hatay Günleri Belen Belediyesi standına, Hatay Valisi Erdal Ata, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımız Sayın Hüseyin Yayman, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Lütfü Savaş, Hatay Milletvekillerimiz, Belediye Başkanlarımız, Bürokratlar, Sivil Toplum Kuruluşlarımız ve çok sayıda davetlilerin ziyaretiyle, tüm hızıyla devam ediyor.

Başkent’te Belen Belediyesi Fark Yarattı Başkent’te Belen Belediyesi Fark Yarattı Başkent’te Belen Belediyesi Fark Yarattı Başkent’te Belen Belediyesi Fark Yarattı

Önceki İçerikHatay’ya Şehit Ateşi Düştü
Sonraki İçerikİskenderun Kitap Okuyor
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.