2017 Yılında Deniz Ve Sahillerden 957 Ton Atık Toplandı

Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından 2017 yılı yaz sezonunda yürütülen deniz ve sahil temizlik çalışmaları ekim sonu itibari ile sona erdi.

Sezon boyunca iki deniz yüzeyi temizleme teknesi, iki kum eleme makinesi ve traktör, iki denetim aracı ile 85 personel vasıtasıyla yedi ay boyunca sahil ve denizi temiz tutabilmek için özverili çalışmalar gerçekleştirildi. Yaz aylarında çöplerden ve atıklardan arındırılan sahiller ile vatandaşlar temiz kumsallarda dinlenirken denizlerde ki temizlik ise su altı canlılığının devamına katkı sağlıyor. Geride kalan üç yılda gerçekleştirilen temizlik çalışmaları sonrası ile sahillerimizde her yıl yumurta bırakan yeşil deniz kaplumbağalarının yuva sayısında da artış olurken çöplerden arındırılan sahillerde ise Kum zambakları daha çok görülmeye başlandı.

2017 yılında gerçekleştirilen deniz ve sahil temizlik çalışmalarının Büyükşehir Belediyesi’nden önce gerçekleştirilmediği, Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları ile temiz sahillerde daha kaliteli vakit geçirdiklerini ifade eden vatandaşlar, Hatay’a en önemli hizmetlerden bir tanesinin de deniz ve sahillerin temiz tutularak turizm potansiyelinin arttırılması olduğunu belirtti.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ahmet Dolğun yaptığı açıklamada ekim sonu itibari ile 2017 ihale süreci sona ermiş olsa da çalışmaların farklı yöntem ve projelerle devam edeceğini, hedeflerinin Hatay’ın deniz ve sahillerini temizlik konusunda öne çıkarmak olduğunu ve turizm potansiyelini canlandırmak olduğunun altını çizdi.

Deniz ve sahilleri temiz tutmanın bir tarafı yerel yönetimlerin çalışmaları olduğu kadar asıl ve önemli olan tarafı ise vatandaşların duyarlı davranmaları, sahilleri temiz tutmaları olduğunu belirten Dolgun, geçmişte medeniyetlere ev sahipliği yapmış Hatay’ın geleceğe adını yazdırması için herkesin duyarlı davranması gerektiğini belirtti. Açıklamanın sonunda tüm çalışmalar sırasında vatandaşların gösterdiği duyarlılık ve verdikleri destek için teşekkürlerini sunan Dolğun, önümüzde ki süreçte de ileri teknolojiye sahip makine gücü ve personel aracığıyla çalışmaların devam edeceğini belirtti.

2017 Yılında Deniz Ve Sahillerden 957 Ton Atık Toplandı 2017 Yılında Deniz Ve Sahillerden 957 Ton Atık Toplandı 2017 Yılında Deniz Ve Sahillerden 957 Ton Atık Toplandı 2017 Yılında Deniz Ve Sahillerden 957 Ton Atık Toplandı 2017 Yılında Deniz Ve Sahillerden 957 Ton Atık Toplandı

Önceki İçerikYazar Kaan Metin ÇELİK’ten Bir İlk Atatürk Boyama Kitabı
Sonraki İçerikGenelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın İskenderun’da İnceleme ve Denetleme Gerçekleştirdi
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.