İskenderun’da düzenlenen “Fener Alayı” yağmura rağmen yoğun ilgi gördü

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 94’üncü yıl dönümünde il genelinde düzenlenen fener alaylarıyla kutlandı.

29 Ekim tarihinde İskenderun’da düzenlenen “Fener Alayı” yağmura rağmen vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın ; “Milli Birlik ve Beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde tüm hemşerilerimi el ele omuz omuza birlikte olmaya çağırıyorum” şeklindeki çağrısına uyan Hatay halkı Dörtyol ve İskenderun’da düzenlenen fener alaylarına katıldı.

İskenderun’da fener alayı kutlamaları şiddetli yağmura rağmen vatandaşların yoğun katılımıyla yapıldı. Yaklaşık 1.5 saat süren konserde bölgemizin sevilen sanatçısı Fuat İnan’ın seslendirdiği şarkılarla coşan vatandaşlar daha sonra meşalelerle fener alayı kortejinin oluşturdu. Binlerce kişinin katıldığı fener alayında önde dev Türk bayrağı ile Atatürk posteri olmak üzere yürüyüşe geçen kortejde Büyükşehir Belediyesi 3.bölge Koordinatörü A.Serhat Beydilli ve 3.bölge Zabıta Müdürü Mehmet Utku Kaplan’ın da hazır bulundular. Çoluk çocuk genç, yaşlı her yaş grubundan vatandaşların katıldığı fener alayı yürüyüşünde yağmur nedeniyle kopmalar olmasına rağmen Cumhuriyet Bayramı coşkusu görülmeye değerdi. İskenderun Anadolu Lisesinin Bando takımının da olduğu yürüyüş sonunda saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı ile Atatürk Anıtı adeta inletildi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında il genelinde gerçekleştirilen fener alaylarına katılan vatandaşlara Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlatılan Atatürk baskılı tişört, şapka ve Türk Bayrağı dağıtıldı.

İskenderun’da düzenlenen “Fener Alayı” yağmura rağmen yoğun ilgi gördü

Önceki İçerikİskenderun Körfezinde Gökkuşağı Cümbüşü Yaşandı
Sonraki İçerikTürkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonundan İTSO Başkanı Yılmaz’a Plaket
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.