İskenderun’da “Engelsiz Atölye” Oluşturuluyor

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun’da engelsiz atölye oluşturulacaklarını belirtti.

Belediye Başkanı Seyfi Dingil, yaptığı açıklamada, Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında 2017 Teklif çağrısına “Engelliyim, Engel Tanımam” projesi ile başvuru yaptıklarını söyledi.

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil,”Kalkınma Bakanlığı tarafından kabul edilen proje kapsamında İskenderun eski mezbahana binası (3m Garden) tadilat yapılarak TS9111’e uygun hale getirilerek “Engeliz Atölye” oluşturulacaktır. Atölyemizde 30 engelli bireyimize bitki yetiştiriciliği, ahşap oymacılığı ve kilim kursları düzenlenecektir. Proje bittikten sonra Engelli Atölyemizde engelli vatandaşlarımız için çeşitli kurslar düzenlemeye devam edilecektir” dedi.

Proje süresinin 12 ay olduğunu belirten İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil,”Proje bütçesi SODES tarafından karşılanacaktır. Proje bütçesi 318.449 TL’dir. Proje süresi 12 ay olup proje sözleşmesi imzaladıktan 6 ay sonra meslek kursları başlayacaktır. Proje sözleşmesi imzalandıktan sonra duyuru ve tanıtım çalışmaları başlayacaktır. Proje detayları proje tanıtım çalışmaları sırasında duyurulacaktır. Hayırlı Uğurlu Olsun” diye konuştu.

İskenderun’da “Engelsiz Atölye” Oluşturuluyor

Önceki İçerikSahil Atatürk Bulvarı Önüne Ay Yıldız Figürü Yapılıyor
Sonraki İçerik105 Kilodan 58 Kiloya “45 Yaşında Yeniden Doğdum”
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.