Türkiye’nin En Büyük Tesisi Hızla İlerliyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon idaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), Dünyanın 5., Avrupa’nın 2., Türkiye’nin ise ilk en büyük Membranlı tesisi olan Küçükdalyan-Narlıca MBR (Membran Biyoreaktör) Teknolojili Atıksu Arıtma Tesisi çalışmalarının hızla ilerlediğini kaydetti.

Proje maliyeti 52 milyon 820 bin 664 TL değerinde olan dev tesisin yüzde 55’inin tamlandığını aktaran Genel Müdürlük, söz konusu projeye şimdiye kadar 26 milyon 705 bin 850 TL harcandığını ve 9 bin 480 metre muhtelif çaplarda toplayıcı ve kollektör hattı döşendiğini kaydetti.

İdare, Yapı denetimi HATSU Etüt ve Plan Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen tesiste ilk aşama olan 1.kademede günde 21 bin 300 m3, 2. kademede ise toplam 32 bin 300 m3 atıksuyu arıtabilecek şekilde dizayn edildiğinin altını çizdi.

Tesiste evsel atıksuların Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği kriterlerine uygun arıtımın yanı sıra sulama suyu kriterine sahip yaklaşık yüzde 99 giderim verimi ile Asi Nehri’ne deşarjı sağlanacağını belirten HATSU, atıksuları şehir merkezinden geçmekte olan Asi Nehri’ne direkt deşarj edildiğinden kirlilik ve koku oluşumuna neden olmakta iken Küçükdalyan-Narlıca MBR (Membran Biyoreaktör) Teknolojili Atıksu Arıtma Tesisi’nin işletmeye alınması ile birlikte çevre kirliliğinin önüne geçmede katkı sağlayacağını ve Hataylıların temiz bir Asi Nehri’ne kavuşmasına katkı sağlayacağının altını çizdi.

HATSU Genel Müdürlüğü ayrıca, atıksuların Asi Nehri ve Akdeniz’e kirli şekilde akmasının önüne geçmede katkı sağlamak için Erzin, Dörtyol, İskenderun(Denizciler), Kırıkhan, Reyhanlı, Antakya(Serinyol), Samandağ atıksu arıtma tesisini Hatay’a kazandırdıklarını ve faaliyete geçirildiğini hatırlattı.

Türkiye’nin En Büyük Tesisi Hızla İlerliyor
DCIM100MEDIADJI_0014.JPG
Türkiye’nin En Büyük Tesisi Hızla İlerliyor
DCIM100MEDIADJI_0018.JPG
Önceki İçerikÖğrenciler, “Terör ve Terörle Mücadele” Konusunda Bilgilendirildi
Sonraki İçerikGribal Enfeksiyondan Düzenli Beslenerek Korunun
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.