DOĞAKA yetkilileri ve uzmanları İTSO’yu ziyaret etti

Ankara’dan gelen DOĞAKA yetkilileri, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’na nezaket ziyaretinde bulundular.
İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Ankara’dan gelen Türkiye Kalkınma Bankası Kıdemli Uzman Ali Kafalı, Türkiye Kalkınma Bankası Uzman yardımcıları Batuhan Çabuker ve Kutaycan Güngör ile DOĞAKA Uzmanı Zeynep Budak’a İskenderun ekonomisi ve şehrin genel durumu hakkında bilgiler verdi. Karşılıklı sohbet ortamında geçen ziyarette konuşan İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz; “İskenderun Demir-Çelik sektöründe önemli bir yer tutmaktadır. Ortadoğuya en yakın liman olan İskenderun Limanı deniz ticaretinde önemli bir yer tutmaktadır. Son yıllarda konteyner taşımacılığında önemli artışlar gözlenmektedir. Türkiye’nin ve dünyanın dört bir tarafına filtre ler de yine şehrimizde üretilmekte ve bölgemizde çelik sektöründen sonra filtre sektöründe de ihracat ve istihdam sağlanmaktadır.

Yine İskenderun Körfezi Nakliye ve lojistik anlamda önemli bir konuma sahiptir. Ortadoğu ya yakın olması nedeniyle sınır ticareti de bölgemizde önemli bir yer tutmaktadır. Özellikle Dörtyol ilçemizde Narenciye sektöründe gerek yurt içi gerekse yurt dışına narenciye ihracatı yapılmaktadır. Tabi deniz şehri olmamız hesabıyla balıkçılık sektörü de her geçen yıl potansiyelini arttırmaktadır. Suriye’de yaşanan olaylar bölgemiz ticaretini olumsuz etkilemektedir. Temennimiz bu olumsuzlukların sona ermesi ile ilimiz ve bölgemizde ekonomi ve ticaretin daha da canlanması yönündedir” dedi. DOĞAKA ve Türkiye Kalkınma Bankası yetkilileri, Hatay ziyaretleri kapsamında şehrin genel yapılarını, ekonomik durumlarını, bölgenin geçim kaynaklarını ve Yaşanan son gelişmeler hakkında fikir alış verişinde bulunmak amacıyla ziyaret gerçekleştirdiklerini ifade ettiler.

DOĞAKA yetkilileri ve uzmanları İTSO’yu ziyaret etti

Önceki İçerikPamuk Akademi Sporda da 1 NUMARA
Sonraki İçerikÇöp Konteynerleri Temizleniyor
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.