Genç İnşaat Mühendisi Adayları Kahvaltı Etkinliği’nde

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü, İnşaat Mühendisleri Odası Hatay Şubesi ve İnşaat Mühendisleri Odası İskenderun Temsilciliği tarafından düzenlenen kahvaltı etkinliğinde İnşaat Mühendisliği Bölümü’nü yeni kazanan öğrenciler bir araya geldi. Etkinlikte ‘İnşaat Mühendisliği’ ile bu yıl tanışan öğrenciler, bölümün öğretim üyeleri ve meslek odası temsilcileriyle tanışma ve kaynaşma fırsatı buldu.

Etkinlikte bir konuşma yapan; İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Murat ÖRNEK; “Dünyanın en eski meslek dallarından biri olan ‘inşaat mühendisliği’ günümüzde de oldukça rağbet görmektedir. Aynı zamanda ‘medeniyet mühendisliği’ olarak da bilinen inşaat mühendisliği, ülkemizin lokomotif sektörlerinden olan inşaat sektörünün en önemli ve nitelikli insan kaynağını ihtiyacını da karşılar. Gerek akademik kadrosunun niceliği ve yetkinliği, gerekse de laboratuvar donanımları ve fiziksel şartları göz önüne alındığında oldukça üst sıralarda olan İSTE İnşaat Mühendisliği Bölümü ailesi olarak bizler de bu güzide mesleğin eğitimini vermekten büyük mutluluk duymaktayız. Sizler de artık bu geniş ailenin bir üyesisiniz, ailemize tekrar hoş geldiniz” dedi. Doç. Dr. Murat ÖRNEK ayrıca, İnşaat Mühendisleri Odası Hatay Şubesi ve İskenderun Temsilciliği’ne vermiş oldukları bu destekten dolayı teşekkür ederek, bu işbirliğinin ileriki zamanlarda da artarak devam edeceğini ifade etti.

Daha sonra söz alan, İnşaat Mühendisleri Odası İskenderun Temsilcisi İnşaat Mühendisi Selahattin GÜNDÜZ, “Bugünün öğrencisi yarının ‘inşaat mühendisi’ arkadaşlarımızla buluşup tanışmak, sektörle ilgili analizler yapmak bizler için mutluluk verici. Öğrendiğiniz teorik bilgileri pratiğe dökmeniz için Odamızın ve üyelerimizin kapıları sizlere sonuna kadar açıktır ” dedi.

Kahvaltı programında öğrencilerin sorularını cevaplayan İnşaat Mühendisleri Odası Hatay Şube Başkanı Selim HARBİYELİ; “Katılım ve ilgilerinden dolayı İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) öğretim elemanlarına ve mühendis adayı öğrencilerine teşekkürlerimizi sunuyoruz. Öğrencilerimizin sorularından, mezun olduktan sonra iş bulma ile ilgili korkuları olduğunu görüyorum. Açık yüreklilikle ifade ediyorum ki, siz öyle kıymetli bir hoca ekibinin elinde yetişiyor, öyle geniş vizyona sahip bir Üniversitenin içerisindesiniz ki, düzenli çalışır ve gayret ederseniz ‘aranan eleman’ olmanız kaçınılmazdır. Bizler İskenderun Teknik Üniversitesi kurulduktan sonra her konuda Üniversiteyi yanımızda hissediyor ve sektörel gelişmeyi onların desteğiyle yakalıyoruz. Hocalarınızın ve Okulunuzun kıymetini bilin, unutmayınız ki bizler, İMO olarak hem iş imkânları, hem staj ve deneyim konusunda her zaman yanınızdayız” dedi.

Genç İnşaat Mühendisi Adayları Kahvaltı Etkinliği’nde Genç İnşaat Mühendisi Adayları Kahvaltı Etkinliği’nde Genç İnşaat Mühendisi Adayları Kahvaltı Etkinliği’nde

Önceki İçerikDr. Nano istedi, İSTE Dinledi
Sonraki İçerikÜlkemizde, İşsizlik oranı Arttı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.