İSTE, ‘enerji üssü’ oluyor!

Yurtdışında yüksek lisans ve doktora yapmak isteyen adayların heyecanla beklediği 2017 Yurt Dışına Lisansüstü Öğrenim Görmek Üzere Gönderilecek Adaylar Seçme ve Yerleştirme (YLSY) İşlemleri Başvuru Kılavuzu yayınlandı. Akıllı sistemler, Enerji ve Nükleer Enerji alanları öğrenim gruplarında 12 kontenjan almaya hak kazanan İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) teknik bilimler alanlarında üniversiteler içerisinde en fazla kontenjanı almış oldu. Bu kapsamda; İSTE adına yurtdışına lisansüstü eğitime gidecek adaylar; İnsan-Bilgisayar Etkileşimi, Enerji Depolama ve Enerji Malzemeleri, Güç ve Depolama Teknolojileri, Hidrojen ve Yakıt pilleri, Yenilenebilir Enerji Kaynakları/Teknolojileri ve Nükleer Enerji alanlarında İngiltere, Almanya, Fransa, Hollanda, Çin, Japonya, Singapur, Güney Kore ve Rusya’da faaliyet gösteren dünyanın önde gelen üniversitelerinde bilimsel çalışmalarını yapabilecekler.

Konu ile ilgili açıklama yapan İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli; “Dünyanın seçkin üniversitelerinde seçkin bilim adamlarının danışmanlığında eğitim alma ve bilimsel araştırma yapma fırsatı sağlayan Yurt Dışı Yüksek Lisans programları ve Ülkemizin ve Üniversitemizin gelişimi için büyük önem arz etmektedir. Teknoversite vizyonuyla yola çıkan İskenderun Teknik Üniversitesi’nin çabalarının karşılık bulduğunu ve Ülkemiz için çok değerli olan bu programda, teknik bilimler alanında en fazla kontenjanın Üniversitemize verilmiş olduğunu görmek bizleri çok memnun etmiştir. Ülkemizin Bilim ve Teknoloji toplumu haline gelmesinin yolunun iyi bilim adamlarının yetişmesinden geçtiği kanaatindeyiz. Elbette, kendi programlarımızda da nitelikli insan kaynağı yetiştirmeye gayret ediyoruz. Bunun için, Üniversitemizdeki lisansüstü eğitim çalışmalarına da büyük önem veriyoruz. YLSY programıyla dünyanın saygın üniversitelerinde Yüksek Lisans ve Doktora yapacak olan öğrencilerimizin, donanımlarını artırmış olarak Ülkemize ve Üniversitemize döndüklerinde, birçok teknolojik yeniliklere imza atacağına inanıyoruz. İSTE, özellikle enerji sistemlerinde önemli bir eğitim ve araştırma merkezi haline geliyor. Birkaç yıl içerisinde Ülkemiz için çok önem arz eden enerji hususunda ihtisaslaşmış 20-25 araştırmacıyı içerecek çok kalifiye bir ekip ve merkez oluşuyor. Enerji Enstitümüzü de bu kapsamda yeniden yapılandırıyoruz” ifadelerini kullandı.

2017 yılında 1416 sayılı Kanun kapsamında yurt dışına lisansüstü öğrenim görmek amacıyla gönderilecek öğrencilerin yerleştirme işlemleri için adaylardan tercih alınıyor. Adaylar, başvurularını osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile yapabiliyorlar. Başvuru işlemi, 29 Eylül 2017 tarihinde saat 10:00’da başlıyor, 9 Ekim 2017 tarihinde saat 23:59’da sona eriyor.

İSTE, ‘enerji üssü’ oluyor!

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.