İTSO’da Girişimcilik Kursunu Tamamlayanlar Sertifikalarını Aldı

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ve KOSGEB işbirliği ile düzenlenen ‘Uygulamalı Girişimcilik’ kursunun tamamlayanlara belgeleri verildi.
Belge dağıtım törenin açılış konuşmasını yapan İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz; “ KOSGEB; KOBİ nitelikleri taşıyan işletmelere maddi destek sağlayan çok önemli bir kurumumuzdur. Kurulduğu günden bu yana, hizmetlerini aralıksız olarak sürdüren KOSGEB’in; KOBİ’lerin iş dünyasındaki etkinliğini ve rekabet güçlerini artırmak amacıyla geri ödemeli ve geri ödemesiz olmak üzere birçok destek programı bulunmaktadır. Ülkemizin öncelikleri ve ihtiyaçları doğrultusunda verilen bu destekler, KOBİ’lerimizin her geçen gün değişen ticari hayata adaptasyonlarını artırıcı bir etki yaratmaktadır. Yine son dönemde, KOBİGEL KOBİ Gelişim Destek Programı çağrıya çıkmış olup, bu yeni proje çağrısı kapsamında; işletmelere üst limitleri 300 bin lira geri ödemesiz, 700 bin lira faizsiz geri ödemeli olmak üzere toplam 1 milyon liraya kadar destek sağlanacaktır.
Bugün burada, KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerini başarıyla tamamlayarak girişimcilik desteğini almaya bir adım daha yaklaşmış değerli kursiyerlerimizle bir aradayız. KOSGEB desteğiyle iyi bir başlangıç yapmış olduğunuz iş hayatınızda, hepinize başarılar diliyorum. Sizlerin mesleki gelişiminde oda olarak elimizden gelen her türlü desteği sağlamaktayız.”
KOSGEB İl Müdürü Kenan Sert de girişimcilere yönelik yaptığı konuşmasında; Girişimcilik kursuna katılan ve kendiişlerini kurmak isteyen kursiyerler için bu belgelerin fırsat olduğunu, ülkelerin gelişmesinde cesur girişimcilere her zaman ihtiyaç duyulduğunu aktardı.
İskenderunlu Girişimcilere eğitim kursların yanı sıra, faaliyet gösterecekleri iş kollarına göre uzun vadeli krediler de verdiklerini belirten KOSGEB Hatay İl Müdürü Kenan Sert konuşmasının devamında ise şu ifadelere yer verdi: “Kursları başarı ile tamamlayan ve yeni iş yeri açarak istihdama katkı verecek kursiyerlerimize şimdiden hayırlı işler diliyoruz. Ülkemizde Girişimcilere en çok destek veren kuruluşlardan başta geleni KOSGEB dir. Bölgemizdeki yeni girişimcilerimizin ortaya çıkartılması, desteklenmesi ve katkı sağlanması için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz. Bu konuda Ticaret Odamız ile de birlikte çalışıyoruz. Ticaret Odamıza da desteklerinden dolayı ayrıca teşekkür ediyoruz. Uygulamalı Girişimcilik kurslarımız yoğun taleplerle devam ediyor. Hatay ilimiz, Türkiye genelinde Bu kurslarda 15. Sırada yer almaktadır. KOSGEB Hatay İl Müdürlüğü olarak, 2011 yılından itibaren 360 eğitim verilmiş, toplam da 9.bin 200 civarında sertifika dağıtılmıştır. Bu da Girişimcilik açısından sevindirici bir durum. Kadın Girişimci sayımızın da yüzde 50’den fazla olduğunu söyleyebiliriz. Gelen taleplere bakıldığında Hatay’ın Kadın Girişimcilik konusunda aktif olduğu görülmektedir. Girişimcilerimize yönelik hibe desteklerimiz de devam ediyor. Temennimiz, Girişimcilerimiz aldıkları bu sertifikalarla kuracakları yeni işlerinde, hem istihdama, hem de ülke ekonomisine katkı sağlarlar. Şimdiden yeni kuracağınız işlerinizin hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.
İTSO Halil Şahin Meclis salonunda gerçekleştirilen Belge dağıtım töreninde yapılan konuşmaların ardından KOSGEB Hatay İl Müdürü Kenan Sert, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ve İTSO Muhasip üye Necat Özkaya, kursiyerlere belgelerini takdim ettiler. Belgelerini alan Kursiyerler de, İTSO ve KOSGEB yetkililerine kendilerine sağladıkları bu imkânlardan dolayı teşekkür ettiler.
Belge Dağıtım Töreninde İTSO Genel sekreteri Figen Gül Dönmez ve KOSGEB İskenderun Temsilcisi Dilek Yalçın da yer aldı.

İTSO’da Girişimcilik Kursunu Tamamlayanlar Sertifikalarını Aldı

Önceki İçerikKülliye Bahçesine Zeytin Ağaçları Dikildi
Sonraki İçerikMotorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri 2017-4 Sınavının Yapılacağı Yerler Açıklandı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.