İSTE’de ‘Aşure Günü’ Etkinliği

Bolluk, bereket, hoşgörü, paylaşım ve şükran nişanesi olan “aşure günü” nedeniyle İSTE Merkez Kampüste aşure ikramı gerçekleştirildi. Yoğun ilgi gösterilen ve samimi bir ortamda gerçekleştirilen etkinlikte öğrenci ve personele aşure dağıtan Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli; “Tarihsel olarak baktığımızda, aşure gününde birçok önemli hadise vuku bulduğu bilinmektedir. Aşure’nin birliği, beraberliği ve bereketi simgeleyen ve bütünleştiren bir gelenek olduğunu biliyoruz. Aşure; farklılıkların ancak bütünleştirilebildiğinde anlam ifade edebileceğinin kanıtıdır. Kısıtlı kaynaklarla bile; istenildiğinde, birlik ve beraberlik sağlandığında, güzel işler yapılabileceğinin örneğidir. Aşure, aramızdaki sevgi, dostluk, kardeşlik bağlarını güçlendiren ve pekiştiren bir gelenektir” ifadelerini kullandı.

Aşure ikramı sırasında öğrencilerle sohbet eden Prof. Dr. Türkay Dereli; Üniversite ve Kampüsteki çalışmalarla ilgili olarak öğrencilerin sorularını yanıtladı. Samimi bir ortamda geçen sohbette, öğrenciler merak ettikleri sorulara cevap alma imkânı buldular.

İSTE’de ‘Aşure Günü’ Etkinliği İSTE’de ‘Aşure Günü’ Etkinliği İSTE’de ‘Aşure Günü’ Etkinliği

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.