Denizciler Esnaf Kefalet Kredi Kooperatif Başkanı Sönmez, Halka aşure ikramında bulundu

Denizciler Esnaf Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Hüseyin Sönmez, Muharrem ayı dolayısıyla iş yeri önünde esnaflara ve halka aşure ikramında bulundu. Muharrem ayı dolayısıyla halka Aşure ikramında bulunan Sönmez, Bu ayların birlik, beraberliklere vesile olması temennisinde bulundu. Denizciler Halkı ile birlikte Muharrem ayına sağ salim girmenin şükürü ile halka aşure dağıtan Sönmeze yaptığı bu hayırdan dolayı Denizciler halkı teşekkür etti.
“Şehrullahi’l-Muharrem” olarak meşhur olan, yani “Allah’ın ayı Muharrem” olarak bilinen Muharrem ayı, İlahi bereket ve feyzin, Rabbani ihsan ve keremin coştuğu ve bollaştığı bir aydır. Allah’ın ayı, günü ve yılı olmaz, ancak Allah’ın rahmetine ermenin önemli bir fırsatı olduğu için Peygamberimiz tarafından bu şekilde ifade edilmiştir.
Âşura Günü ise Muharrem’in 10. günüdür. Âşura Gününün Allah katında ayrı bir yeri vardır. Bugünde Cenâb-ı Hak on peygamberine on çeşit ikramda bulunmuş ve kudsiyetini arttırmıştır. Bu günlerde oruç tutmak da çok faziletlidir.

Denizciler Esnaf  Kefalet Kredi Kooperatif Başkanı Sönmez, Halka aşure ikramında bulundu

Önceki İçerikİSTE’de ‘Aşure Günü’ Etkinliği
Sonraki İçerikArsuz Belediye Meclisi 5 gündemle toplandı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.