İskenderun Belediye Meclisi Toplandı

İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere Belediye Meclis Salonunda toplandı.

Düzenlenen meclis toplantısı öncesinde bir konuşma yapan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun’u daha güzel ve daha modern hale getirmek için çalıştıklarını belirterek,”Bu çerçevede kentin birçok noktasında çalışmalar hızla devam ediyor. Ekiplerimiz şehir genelinde birçok yerde asfalt ve kaldırım yenileme işlemelerini gerçekleştirdi. Çalışmalar konusunda vatandaşlarımızın, esnaflarımızın ve muhtarlarımızın görüş ve önerilerini alıyoruz. Ortak akıl çerçevesinde sorunları çözüyor, belediyemizin imkânları ölçüsünde halkımızın ihtiyaç duyduğu yerlere gerekli desteklerini veriyoruz. Tüm bu çalışmalarımız daha yaşanılabilir bir İskenderun için. Düzenlenen meclis toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Yapılan gündem dışı konuşmaların ardından gündemde bulunan maddeler görüşüldü.

Gündemde bulunan;
1- Sarıseki Mahallesi 47 nolu parsel ile Azganlık Mahallesi 106 ve 108 nolu parsellere yönelik çizilen 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki İmar Komisyonu Raporu, oy çokluğu ile kabul edildi.
2- Belediyemizin 2018 Mali Yılı Performans Programının görüşülmesi ile ilgili Strateji Geliştirme Müdürlüğü teklifi, oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna sevk edildi.
3- Belediyemizin 2018 yılı bütçe tasarısının görüşülmesi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi, oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna sevk edildi, oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna sevk edildi.
4- Belediyemizin 2018 yılı Vergi, Resim, Harçlar ve Ücretler tarifesinin görüşülmesi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi, oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna sevk edildi.
5- Zabıta personellerine 2018 yılı için ek çalışma ücretlerine sınır getirilmesi halinde ek çalışma ücretinin nüfus sayısına göre en üst sınırdan ödenmesi ile ilgili Zabıta Müdürlüğü teklifi, oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna sevk edildi.
6- Belediyemizin 2017 yılı bütçesinde münakalede belirtilen muhtelif müdürlüklerin yılsonunda artacağı düşünülen gider tertiplerinden yol yapım giderleri ödeneğine 24.515.000,00 TL’lik ödenek aktarılması ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi, geri çekildi.
7- Çay Mahallesi 1.mıntıka 1195 ada 2678/2, 2678/3 nolu parsellerin orada yaşayan gecekondu sakinlerine tahsisi ile ilgili yazılı önergenin gündeme alınmasına oy birliği ile karar verildi ve plan ve bütçe komisyonu ile imar komisyonuna havale edilmesine oy birliği ile karar verildi.

İskenderun Belediye Meclisi Toplandı

Önceki İçerikTaksicilerin Durak Sıkıntısı Çözüme Kavuşuyor
Sonraki İçerikArsuz Belediye Meclisi Toplanıyor
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.