Başkan Savaş Yas-I Muharrem Etkinliğine Katıldı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Beşiktaş Belediyesinin İskenderun Cem Evi’nin düzenlemiş olduğu Yas-ı Muharrem etkinliğine katıldı.

Anma etkinliğine Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, Ehlibeyt Kültür ve Dayanışma Vakfı(EHDAV) Başkanı ve Kanaat Önderi Ali Yeral, Alevi Bektaşi Dedesi Hasan Kılavuz, Hacı Bektaşı Veli Vakıf Başkanı Halil İbrahim Ayaz, kanaat önderleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve birçok vatandaş katılım gösterdi.Alevi inancına göre her yıl kurban bayramından 20 gün sonra başlayan ve 12 gün orucu süren Muharrem Ayı’nın 7’nci günü oruç açma etkinliği dualarla başladı.
Kerbela’da şehit düşen Hz. Hüseyin ve yanında bulunan 72 şehidin Yas-ı Matem anma etkinliği ayrıca Halk TV, Cem TV ve yerel televizyonlar tarafından canlı yayınla izleyicilerle buluşturuldu.

Dünya’daki birlik, beraberlik ve huzurun bozulmaması amacıyla herkesin kardeşçe yaşamasının önemine vurgu yapan Hacı Bektaşi Veli Vakıf Başkanı Halil İbrahim Ayaz, “Bugün burada bir arada olmamıza katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Dünya ve ülkemiz çok ciddi bir sıkıntılar yaşıyor. Herkesin inancını rahat bir şekilde yaşaması için siyasetçilerimize çok önemli işler düşüyor” ifadelerine yer verdi.
Hacı Bektaşi Veli Vakıf Başkanı Halil İbrahim Ayaz’ın konuşmasının ardından Ehlibeyt Kültür ve Dayanışma Vakfı(EHDAV) Başkanı ve Kaanat Önderi Ali Yeral dünyadaki birlik ve bütünlüğün bozulmaması için dua etti.

Başkan Savaş Yas-I Muharrem Etkinliğine Katıldı Başkan Savaş Yas-I Muharrem Etkinliğine Katıldı

Önceki İçerikHatsu, Hatay’a 8 Yeni Atıksu Arıtma Tesisi Kazandırdı
Sonraki İçerikGelişim’de Stereotaktik radyoterapi (Işın Cerrahisi) dönemi
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.