Nüfus Kayıt Örneği ve Yerleşim Yeri Belgeleri E-Devlet Üzerinden Alınmaya Başlandı

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce, vatandaşlarımızın nüfus ve vatandaşlık iş ve işlemlerine yönelik kolaylık sağlamak üzere, nüfus kayıt örneklerinin ve nüfus olaylarının E-Devlet üzerinden paylaşıma açıldığı bildirilmiştir.

5490 Sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu’nun Uygulanmasına İlişkin Yönetmeliğin 151’inci maddesi uyarınca, E-Devlet kapısı üzerinden alınan belgeler, nüfus idarelerinden alınmış resmi belgeler ile aynı hukuki değere sahip olduğundan;

Vatandaşlarımız tarafından yabancı ülke konsolosluğuna yâda yabancı ülke yerel makamına verilmek üzere talep edilen nüfus kayıt örneklerinin E-Devlet üzerinden alınması mümkün hale getirilmiştir.

Ayrıca, nüfus ve vatandaşlık hizmetlerinde de E-Devlet uygulaması başlatılmış olup, https://vatandas.nvi.gov.tr/AdresBeyan/VatandasLogin ve www.türkiye.gov.tr adreslerinden nüfus kayıt örneği, yerleşim yeri veya diğer adres belgesinin sorgulaması yapılmak suretiyle üretilen belgelerin fiziki veya elektronik ortamda ilgili mercilere verilebilmesi mümkün hale getirilmiştir.

Nüfus Kayıt Örneği ve Yerleşim Yeri Belgeleri E-Devlet Üzerinden Alınmaya Başlandı

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.