SÜSLÜ KADINLAR BİSİKLET TURUNDA BULUŞUYOR

Türkiye genelinde eş zamanlı gerçekleştirilecek olan ‘Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’ Pazar günü saat 17:00’da başlıyor. 2013 yılından itibaren geleneksel hale getirilen ve farkındalık yaratan ‘Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’ bu sene de büyük ilgi göreceğe benziyor.

EN İLGİ ÇEKİCİ BİSİKLET TURU

Türkiye genelinde büyük ses getiren organizasyon olan Süslü Kadınlar Bisiklet Turu ilk defa 2013 yılında İzmir’de Sema Gür tarafından “Otomobilsiz Kentler Günü” çerçevesinde trafikte kadınların, bisikletin ve kadın bisikletlilerin de bulunduğuna, günlük kıyafetle de bisiklete binilebileceğine dikkat çekmek amacıyla yapılmış bir farkındalık turudur. Bu sene 50 şehirde eş zamanlı olarak yapılacak olan tur, şehrimizde ilk defa geçen yıl yapılmış ve yoğun ilgi görmüştür. Şehir içerisinde kısa bir tur güzergahı belirlenerek her kesimden ve yaştan insan, kendini ve bisikletlerini süslemiş ve bu şekilde ilgi toplamıştır. Geçen sene turun başında kısa bir dans gösterisi ve müzik dinletisi olmuş ardından tur yapılmıştır. Bu sene ise tur bitiminde yerel bir müzik grubunun tur sonunda konser vermesi ve dans gösterisinin yapılması planlanmaktadır. Süslü Kadınlar Bisiklet Turu her geçen sene yeni şehirlerin katılımıyla daha da büyümekte ve daha fazla kadını cesaretlendirerek kadınların gücünü her yerde göstermektedir. Tura şık olmaları, bisiklet formalarıyla gelmemeleri, fotoğraflarda önde olmamaları ve bisikleti kendileri kadar tecrübeli kullanamayan kadınları tehlikeye atmamaları şartıyla erkeklerde katılabilmektedir.

ANTAKYA’DA EĞLENCELİ GEZİ

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu Hatay Büyükşehir Belediyesi önünde başlayıp yine önünde son bulacaktır. Hatay Büyükşehir Belediyesi-Atatürk Caddesi-Vali göbeği- Orman Dairesi-Palladium- Köprü-Kışlasaray Mahallesi- Maksim- Mehmet Yeloğlu Köprüsü- Kapalı Spor Salonunun önünden tekrar Hatay Büyükşehir Belediyesine çıkılarak bitecektir.

SÜSLÜ KADINLAR BİSİKLET TURUNDA BULUŞUYOR SÜSLÜ KADINLAR BİSİKLET TURUNDA BULUŞUYOR SÜSLÜ KADINLAR BİSİKLET TURUNDA BULUŞUYOR SÜSLÜ KADINLAR BİSİKLET TURUNDA BULUŞUYOR

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.