Arsuz, eğitimde Hatay’da 4. sırada

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, yeni eğitim öğretim yılının başlaması ve İlköğretim Haftası dolayısıyla Arpaderesi İlkokulu ve Ortaokulu’nda düzenlenen törene katıldı. Okula yeni başlayan minik öğrencilerin heyecanının yanısıra, özledikleri okullarına ve arkadaşlarına kavuşmanın sevincini yaşayan öğrencilerin Başkan Culha’ya yoğun ilgi gösterdiği törene Başkan Nazım Culha’nın yanısıra, AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Arsuz İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Dönmez, İlçe Emniyet Müdürü Halil Karabacak, kamu – kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

“Arsuz, eğitimde Avrupa standartlarına ulaştı”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Arsuz İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Dönmez, 2017 – 2018 eğitim öğretim yılında ilçe genelinde 15 bin 706 öğrencinin eğitim – öğretime başladığını belirterek, ” Arsuz’da beş anaokulu, özel ve resmi 47 ilkokul, 38 ortaokul, 18 lise, bir halk eğitim merkezi, bir özel eğitim uygulama merkezi olmak üzere toplam 88 eğitim kurumu ve 23 özel eğitim kurumu olmak üzere toplamda 126 eğitim kurumu bulunmaktadır. Arsuz’daki eğitim kurumlarında resmi okullarda bin, özel okullarda 190 olmak üzere toplam 1190 personel görev yapmaktadır. Resmi okullarımızda öğrenim gören 15 bin bir ve özel okullarımızda öğrenim gören 2 bin 505 öğrenci olmak üzere ilçemizde toplamda 17 bin 506 öğrencimiz eğitime devam etmektedir. Yapımı devam edip bu yıl teslim edilecek olan 62 derslikle beraber toplamda derslik başına düşen öğrenci sayımız 20 olacaktır. Bu da takdir edersiniz ki Avrupa ölçütlerinde olduğunu göreceksiniz. Okullaşma oranlarına baktığımızda okul öncesinde yüzde 99,19, ilkokulda yüzde 99,98, ortaokulda 98,41 ve ortaöğretimde yüzde 61,48’dir” şeklinde konuştu.

Hatay’daki 15 ilçenin eğitim sıralamasında Arsuz’un dördüncü sırada yer aldığını ifade eden Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “2017 – 2018 eğitim öğretim yılının başta ilçemize olmak üzere tüm ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyor, hepinize saygılar sunuyorum. Arsuz ilçe olduktan sonra pek çok alanda olduğu eğitim alanında da ciddi bir hamle yapmıştır. Gerek TEOG’daki başarı, gerekse LYS’deki başarı bunu gözler önüne seriyor. İlçemizde bulunan 15 ilçe arasında Arsuz, eğitimde çok iyi bir yerde bulunuyor. Arsuz olarak 15 ilçe arasında eğitim sıralamasında 4. sıradayız. Bir çok devasa ve köklü ilçeler arasında bu sırada olmamaz bizi gerçekten çok mutlu ediyor. Bu başarıda olmamızda emeği geçen herkese başta öğretmen arkadaşlarımıza, velilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyor, başarının devamını diliyorum” dedi.

“Dünyanın geleceğini şekillendirecek gençler yetiştirmek zorundayız”

Eğitimin önemine vurgu yapan AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar da, “En önemli gücümüz, yarınlarımızın teminatı olan öğrencilerimizin sevgiyle yoğrulması için büyük bir çaba sarfediyoruz. Eğitimde 60 – 70 kişilik derslik ortalamasını bugün 20 kişilik sınıflara düşürdük. Öğrencilerimiz Avrupa standartlarının üzerinde imkanlara kavuştular. Öğretmenlerimiz geçmişe nazaran daha donanımlı, daha bilgili, teknolojiye uyum sağlayan ve gençlerimizi de o doğrultuda yetitiren arkadaşlarımız oldular. Arsuz ilçemizde göstermiş oldukları başarıda tüm öğretmenlerimizi, velilerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Hatay’da 4. olmak kolay değil. Yeni bir ilçeyiz, eksiklerimiz var. İnşallah ilerleyen süreçte Arsuz’u birinci sıraya taşıyacaklarından endişem yok. Ülke olarak yeraltı ve yer üstü kaynaklarımız olabilir, çok büyük zenginliklerimiz olabilir ama insan yetiştirmemişseniz, nesillerinizi geleceğe hazırlamamışsanız bu değerlerin, bu kaynakların hiçbir anlamı olmuyor. Bunu diğer komşu ülkelerde gördük. Irak’ta petrol yatakları, petrol zenginliği var. Ortadoğu’da her türlü imkanlar var. Ama dünyaya hükmedecek, beyin gücünü kullanacak nesiller yetiştirmediğiniz zaman inanın hiçbiri bir işe yaramıyor, bir anlam taşımıyor. Bizler artık gençlerimizi öyle bir yetiştireceğiz ki, sadece Arsuz, Hatay, Türkiye için değil dünyaya hükmedecek, dünyayı tanıyacak, dünyanın geleceğini şekillendirecek gençler yetiştirmek zorundayız. Çünkü dünyanın kör olduğunu söylüyorduk. Şu anda dünya bir telefon ekranı oldu. Telefon ekranından dünyanın her yerine ulaşabiliyorsunuz, her yerine alakalı yorumlar yapıyorsunuz, projeler ve fikirler üretebiliyorsunuz” dedi.
Öğrencilerin okudukları şiir ve kompozisyonların ardından, tören Halk Oyunlarında Hatay birincisi olan öğrencilerin folklor gösterisiyle son buldu.

Arsuz, eğitimde Hatay’da 4. sırada Arsuz, eğitimde Hatay’da 4. sırada Arsuz, eğitimde Hatay’da 4. sırada Arsuz, eğitimde Hatay’da 4. sırada

Önceki İçerikİskenderun’da Esnaf Bayramı coşkusu
Sonraki İçerikKARA, DENİZ VHAVA KUVVETLERİ KOMUTANLIKLARI 2017 YILI UZMAN ERBAŞ BAŞVURULARI
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.