Sporda Arsuz farkı

Arsuz Belediyesi’nin yaklaşık 1700 sporcuyu buluşturduğu 3. Spor Şenliği kapsamında gerçekleşen 2017 TFF Plaj Futbol Ligi Arsuz etabının şampiyonu Arsuz Belediyesi Plaj Futbolu Takımı bu hafta sonu Türkiye finalleri için Alanya’ya gidecek. Türkiye Futbol Federasyonu(TFF) tarafından Türkiye’de sadece 16 noktada oynanan ve Hatay’da da üç yıldır da Arsuz’da gerçekleştirilen plaj futbolu etabı kapsamında zirveye ulaşan Arsuz Belediyesi, 20-27 Eylül 2017 tarihleri arasında Alanya’da düzenlenecek olan Plaj Futbolu Türkiye Şampiyonası’nda Hatay’ı temsil edecek. Türkiye finallerine gitmeye hak kazanan 16 etap birincilerinin karşılaşacağı şampiyonada daha önce Arsuz’a üçüncülük kupası ve fair – play ödülü kazandıran Arsuz Belediyesi bu yılki şampiyonada zirveye göz dikti.

Arsuz’un futbol altyapısı oldukça zengin

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, nefesleri kesen, coşku dolu kıyasıya mücadelelere sahne olan maçlarla tamamlanan 3. Spor Şenliği’nin plaj futbolu turnuvası ile daha da renklendiğini ve Arsuz’un karakteristik yapısıyla da özdeşleştiğini belirtirken, sporu sevdiren şenliklerin her yıl daha da geniş bir katılımla gerçekleşmesinden mutluluk duyduğunu söyledi. Basketbol, plaj futbolu, plaj voleybolu, halı saha futbol turnuvası ve 30 Ağustos Zafer Bayramı Minikler Futbol Turnuvası olmak üzere 17 ayrı kategoride 1700 sporcunun centilmenlik ve fair play ruhunu ortaya koyduğu şenliklerde sevgi ve kardeşlik ortamının hakim olduğunu ifade eden Başkan Culha, Gençler kategorisinde Karaağaçspor’un, Büyükler kategorisinde İlkadımspor’un ve Veteranlar kategorisinde de Arsuz Belediyesi’nin şampiyon olduğu Halı Saha Futbol Turnuvası’nda oynanan 76 maçta da centilmenlik ve dostluğun ön planda olmasının ilçedeki futbol altyapısının ne kadar zengin olduğunu bir kez daha gözler önüne serdiğini ifade etti.

Arsuz, plaj futbolunda hedef büyüttü

Plaj Futbolu Türkiye Şampiyonası’na katılacak olan Arsuz Belediyesi takımına güvendiğini ve başarılarına daha büyük başarılar ekleyeceğine inandığını ifade eden Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “3. Spor Şenliği’ndeki en önemli kazanım skordan ve şampiyonluklardan ziyade dostluk, kardeşlik ve centilmenlik olmuştur. Birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendiren ve 10 gün süren şenliğimizde binlerce sporcuyu ve sporu seven genci bir araya getirmenin mutluluğunu yaşadık. İlgi ve katılımın her yıl arttığı şenliğimizde bu yıl da amacımıza ulaştığımızı düşünüyorum. Spor Şenliği kapsamında ilçemizde de üç yıldır TFF ve Hatay Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu işbirliğiyle düzenlediğimiz Plaj Futbolu Turnuvası Arsuz’un adını sporda da duyurmak için önemli bir fırsat olmasının yanında, ilçemizin deniz kenti karakteristiğini de ön plana çıkarıyor. Arsuz Belediyesi adıyla katıldığımız ve ilk yıl üçüncülük elde ettiğimiz Türkiye finallerinden inşallah bu yıl takımımızın Türkiye Şampiyonu olarak döneceğine inanıyorum. Ben 20 – 27 Eylül tarihleri arasında Türkiye Şampiyonası’na katılacak olan plaj futbolu takımımıza başarılar dilerken, 3. Spor Şenliği’ne katılan sporcularımızın hepsine, TFF yetkililerine, maçlarımızı yöneten hakemlerimize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” dedi.

Sporda Arsuz farkı

Önceki İçerikTürkiye’nin Sıcak Hava Dalgasının Etkisinde Kalmaya Devam Edeceği Tahmin Ediliyor
Sonraki İçerikZihinsel ve fiziksel engelli Ali Boy yardım bekliyor
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.