Şehit Uzman Çavuş Yetkin Erşan Alt Geçidi Açıldı

Ulaşım sorunlarına ürettiği projelerle rahat bir nefes aldıran Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) Payas halkının ulaşım sıkıntısını gidermek amacıyla şehrin önemli kavşak noktasına 420 metre uzunluğunda 4 şeritli altgeçit açtı.

Payas’ta gerçekleştirilen açılış törenine HBB Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş, HBB Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Maden, HBB Su ve Kanalizasyon İşleri(HATSU) Genel Müdürü Mehmet Çaparali, HBB Genel Sekreter Yardımcısı Sait Günal, HBB Özel Kalem Müdürü Ceyhun Cevrioğlu, HBB Fen İşleri Daire Başkanı Nihat Tazearslan, HBB Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ahmet Dolğun, HBB Muhtarlar Daire Başkanı Durmuş Yıldırım, Payas Eski Belediye başkanı Öztürk Çolak, CHP Payas İlçe Başkanı Rafet Özkaya, HBB Bölge sorumluları ve Payas halkı katıldı.

HBB Fen İşleri Daire Başkanı Nihat Tazearslan açılış konuşmasında Şehit Uzman Çavuş Yetkin Erşan altgeçidi 420 metredir. Altgeçitte toplam 4 şerit bulunmaktadır. Kurumumuza maliyeti 4 milyon 200 bin lira olmuştur. Altgeçidin çevresindeki 5 km’lik alanda peyzaj çalışması yapılmıştır. Payas’ta 22 km sathi kaplama, 14.2 km beton asfalt, 2 adet menfez, şu ana kadar 80 bin metrekare parke imalatı gerçekleştirdik. 8 adet mezarlığın çevre düzenlemesini gerçekleştirdik. Atatürk Caddesi kaldırım çalışmalarını tamamladık. 7 adet okulun onarımını yaptık. Payas Sanayi Sitesi’nin asfalt ihalesini gerçekleştirdik. Çevre Koruma Daire Başkanlığımız Payas sahilini 3 yıldır düzenli olarak temizliyor. Hatsu tarafından Payas İsale Hattı ve Şebeke Anaboru Yenileme inşaatı işi gerçekleştirilmiş olup 1 milyon 50 bin liraya mal olmuştur. Bu kapsamda 1480 metre içmesuyu borusu yenilenmiştir. 4500 metre kanalizasyon ve yağmur suyu hattı imalatı gerçekleştirilmiştir. Şu ana kadar toplamda 13 bin metre içmesuyu şebekesi döşenmiştir. İlçe genelinde 2592 kanalizasyon ve 6473 arıza onarımı yapılarak vatandaşlarımızın sıkıntıları giderilmiştir.

CHP Payas İlçe Başkanı Rafet Özkaya altgeçide Şehit Uzman Çavuş Yetkin Erşan’ın adının verilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Payas’ın daha yaşanabilir bir şehir olması yolunda yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş’a teşekkür etti.

Hatay’ın her noktasına hizmet sevdasıyla yola çıkan 15 ilçenin belediye başkanı HBB Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş, konuşmalarına çok nazik, kritik ve stratejik bir coğrafyada yaşıyoruz diyerek başladı. Her mevki ve makamdaki insanın ülkesine şehrine ve insanlarına karşı sorumluluklarını yerine getirmesi gerekir. Bizler ve bu ilde yaşayan kanaat önderiyim diyen herkesin şapkasını önüne alıp buna göre bir davranış sergilemesi gerekir. Yakın coğrafyamızda yaşananları doğru sentezleyip doğru fikirler alarak yolumuza devam etmeliyiz. 2014 yılında zor şartlarda bir seçim geçirdik. Mütevazi şartlarda bir avuç arkadaşımızla yola çıktık. Rabbimin katkısı ve Hatay halkının teveccühü ile bu şehir bize teslim edildi. Halkın bize olan güvenini boşa çıkarmamak için kul hakkı yemeden insanlarımıza, ibadet niyetiyle hizmet ediyoruz. O dönemde seçimlerde halkın iradesini daha görmeden bu şehrin en önemli kavşak noktalarından birini yıkan halkın ulaşımını sıkıntıya sokan kendilerini bu şehrin sahibi zanneden eski milletvekilliği ve bakanlık yapmış bu kişilere yıllarca hiç dur diyen olmadı. Biz zor şartlar altında bu şehrin sahibi oldukları zannedenlerin karşısına çıktık. 30 Mart akşamı Allah bize nasip etti. Yıkmaya, kırmaya, insanları ezmeye gelmedik. Hatay halkına hizmet etmeye geldik. Bir gün hizmet edemeyecek duruma gelirsek sizin önünüzde başımızı eğecek duruma gelirsek Allahaısmarladık demesini biliriz. Antakya Belediye Başkanlığında da, Büyükşehirde de önce belediye başkanlığı sonra devlet adamı kimliğimle en son olarak da siyasetçi kimliğimle Hatay’a bakmaya çalıştık. Bu coğrafyada her gün siyasetle yatıp kalkmak demek önce Hatay’a sıkıntı çektirmektir sonra da Türkiye Cumhuriyeti’ne zarar vermektir. O dönemde başımıza talihsiz bir olay geldi ve bir kardeşimiz şehit oldu. O gün hemşehrilerimize söz verdik Payas halkı kabul ederse buraya bu kardeşimizin adını vereceğiz. Sizin de isteğiniz ve bizim de söz verdiğimiz gibi bu köprüye Şehit Uzman Çavuş Yetkin Erşan adını verdik. İnşallah kaza bela olmaz. Payasımıza hayırlı olmasını dilerim.

Şehit Uzman Çavuş Yetkin Erşan Alt Geçidi Açıldı Şehit Uzman Çavuş Yetkin Erşan Alt Geçidi Açıldı

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.