İSTE’e 75 bin EURO’luk ERASMUS desteği geldi

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yapılan değerlendirme neticesinde İSTE, Öğrenci Öğrenim Hareketliliği hibesi için 34.080 Euro; Öğrenci Staj Hareketliliği hibesi için ise 18.400 Euro; Personel Ders Verme Hareketliliği hibesi için 3.400 Euro ve Personel Eğitim Alma Hareketliliği hibesi için de 6.850 Euro destek alacak.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, “Romanya, Litvanya, Slovakya, İspanya ve benzeri Avrupa Birliği üyesi ülkelerindeki saygın üniversiteler ile yaptığımız ikili Erasmus+ anlaşmalarımız bulunmakta. Ülke ve üniversite sayısını ve çeşitliliğini artırmaya çalışıyoruz. Başvurumuzun ilk yılında Türkiye Ulusal Ajansı’ndan çok önemli bir miktarda destek almak, İSTE Ailesi olarak bizleri ziyadesiyle memnun etti. Önümüzdeki yıl alacağımız hibe miktarlarının daha da artacağına yürekten inanıyorum. Erasmus+ Programı kapsamında, öğrencilerimiz eğitim ve staj için, öğretim elemanlarımız da ders vermek ve/veya eğitim almak için AB ülkelerindeki üniversitelerde ve/veya işletmelerde bulunma imkânı yakalayacaklar. Bu bağlamda, Üniversitemizin uluslararasılaşmasına büyük katkı yapan ve emeği geçen İSTE Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü’ne, çalışanlarına ve destek veren herkese teşekkür ediyorum, hayırlı ve uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

İSTE’e 75 bin EURO’luk ERASMUS desteği geldi

Önceki İçerikTbmm İdare Amiri Orhan Karasayar’dan Belediye Başkanı Seyfi Dingil’e Ziyaret
Sonraki İçerikHatay’da captagon operasyonu
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.