Payas’ta Su Sıkıntısı Protesto Edildi

Su şebekelerinin Hatsu’ya devredildiği 2014 yılından beri susuzlukla boğuştuklarını belirten Payas’lılar; bayramda susuz kalmalarınında etkisiyle Hem Hatay Büyükşehir Belediyesi’nİ hemde Hatsu’yu protesto edip tepkilerini dile getirmek için; ellerinde su bidonları ve pankartlarla belediye binasının önünde toplandılar.

BEKİR ALTAN; ‘’ 41.000 NÜFUSLU PAYAS’A 300.000 KİŞİYE YETECEK SUYU GETİRDİK’’

Kalabalığa hitaben bir konuşma yapan Payas Belediye Başkanı Bekir Altan; CHP Belediyesi’nden görevi devraldıktan sonra susuzluk ve hastalıklarla boğuşan Payas Halkına, Amanos Dağlarından ve 40 km. mesafeden doğal kaynak suyu getirdiklerini söyledi. Ferhat gibi dağları delerek, kayaları oyarak 41.000 nüfuslu Payas’a 300.000 kişiye yetecek suyu temin ettiklerini ve su sıkıntısına son verdiklerini anlatan Bekir Altan; 2014 yılında su şebekelerinin Hatsu’ya devredilmesiyle; üç yıldır Payas’la beraber Hatay’ın genelinde su sıkıntısı yaşandığını belirtti. Bekir Altan; ‘’Payas ve Hatay jalkı içinde bu sıkıntıyı yaşayanlar adına sesimizi Hatay’a ve tüm Türkiye’ye duyurmak için bu duruşu sergiliyoruz’’ dedi.

Payas’a su taşıyan boru hattındaki arızanın yetkililer tarafından bir aydır güvenlik gerekçesiyle giderilemediğini, bu nedenle bir aydır Payas halkının susuzluktan kırıldığını anlatan Bekir Altan, Amanos dağlarına gidip sorunu kendilerinin çözdüğünü söyledi. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a seslenen Bekir Altan; ‘’Dağlar dahil vatanın her karış toprağı bizimdir. Koruma ordusuyla makamında korkarak oturmakla halka hizmet edilmez’’ dedi
Ak Parti Payas İlçe Başkanı Veysi Güler’in okuduğu basın bildirisinden sonra kalabalık sessizce dağıldı.

Payas’ta Su Sıkıntısı Protesto Edildi Payas’ta Su Sıkıntısı Protesto Edildi Payas’ta Su Sıkıntısı Protesto Edildi

Önceki İçerikDenizciler Mahallesi’nin Mazgalları Yenileniyor
Sonraki İçerikİrem Çapar Dünya Şampiyonu
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.