8. Aba Güreşi Dünya Kupası Sahiplerini Buldu

Dünya Aba Güreşi ve Geleneksel Sporlar Federasyonu tarafından düzenlenen ve Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) ev sahipliğinde gerçekleşen Uluslararası 8. Aba Güreşi Dünya Kupası şampiyonası Hatay’da yapıldı.

3 Eylül Pazar günü HBB Spor Kompleksi ve Yaşam Merkezi’nde bulunan mersahta gerçekleşen şampiyonaya Azerbaycan’dan Yunanistan’a Moğolistan’dan Danimarka’ya kadar onlarca ülkeden yüzlerce sporcu katıldı.

60, 70, 80, 90 ve 90+ olmak üzere toplam 5 kategoride gerçekleşen müsabakalar seyir zevki yüksek maçlara sahne olurken, müsabakalar öncesi konser veren Hataylı sanatçılar Yunus Bülbül ve Gökhan Güney sporseverlere keyifli dakikalar yaşattı.

5 bin yıllık ata sporunun gelecek nesillere aktarılması konusunda büyük çaba harcayan ve her yıl düzenlenen ulusal ve uluslararası şampiyonaları sporseverlerle buluşturan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş da, turnuvanın 8 yıl önce kurdukları bir hayalin gerçekleştiğinin en büyük kanıtı olduğunu ifade etti. Şampiyonayı izlemeye gelen tüm güreşseverlerin Kurban Bayramı’nın kutlayan Başkan Savaş, meydana çıkıp güreşen tüm sporculara başarılar diledi ve katkılarından ötürü Güreş Ağası Nuri Uysen’e şiltini takdim etti.

Renkli ve bir o kadar çekişmeli maçlara sahne olan şampiyona ağaç güreşi adı verilen sporun gösteri maçı ile başladı. Dünyanın dört bir yanından gelen başarılı güreşçiler, sporseverlere unutulmaz anlar yaşattı. Tribünleri hıncahınç dolduran Hataylılar, dünyanın en yetenekli güreşçilerini izlerken, HBB Mehteran Takımı’nın gösterisi ile eğlendi.

Heyecan dozu yüksek karşılaşmalar sonrası 60 kiloda Türkiye’den Fatih Önalan, 70 kiloda İran’dan İbrahim Valitan, 80 kiloda Bulgaristan’dan Ivan Stetenov, 90 kiloda Moğolistan’dan Munkhjargel Erdenekkhul ve 90+ kiloda İran’dan Kalantarian Muştaba şampiyon olurken ülke klasman listesinde Türkiye zirvede yer aldı.

8. Aba Güreşi Dünya Kupası Sahiplerini Buldu
DCIM100MEDIADJI_0022.JPG

8. Aba Güreşi Dünya Kupası Sahiplerini Buldu 8. Aba Güreşi Dünya Kupası Sahiplerini Buldu 8. Aba Güreşi Dünya Kupası Sahiplerini Buldu 8. Aba Güreşi Dünya Kupası Sahiplerini Buldu

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.