Temel İşaret Dili Kursu Eğitimi Başladı

Hatay Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından işitme engelli vatandaşların hastanelerde sağlık hizmeti ulaşımındaki engelleri önlemek amacıyla Temel işaret dili kursu başlatıldı. Kursa, birliğimize bağlı hastanelerde görev yapan sağlık personeli katılıyor.
Birliğimize bağlı 14 sağlık tesislerinden toplam da 30 kişilik ekip, 120 saatten oluşan ve 3 ay sürecek Temel işaret dili eğitimine başlandı.
Antakya Nedime Keser Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde görevli İşaret Dili Tercümanı tarafından verilen eğitimler; Cumartesi günleri Antakya Nedime Keser Halk Eğitim Merkezi Eğitim Sınıflarında, Salı günleri ise İl Sağlık Müdürlüğü Davudi Antaki Toplantı Salonunda gerçekleştirilmektedir.
Temel İşaret Dili Eğitimi, el hareketleri ve yüz mimiklerinden oluşan işitme engeli olan bireylerin iletişimini sağlayan,temel İşaret Dili Eğitimi ile farklı hareket ve işaretler ile işitme engelliler ile iletişimi sağlayabilmektedir.
Hatay Kamu Hastaneler Birliği olarak insan odaklı, erişilebilir, nitelikli ve güvenli sağlık hizmeti sunmayı ilke edinildiğini, engelli vatandaşların da sunulan hizmetlere ulaşılabilirliği doğrultusunda “Bakanlığımızın politikaları çerçevesinde yürüttüğümüz çalışmalarda sağlık tesislerimizin engelli bireyler için erişilebilirlik düzeylerini en üst düzeye çıkarmaya çalışmaktayız.
Yeni yapılan hastanelerimiz erişebilirlik düzeyi tam olarak inşa edilmektedir. Tabi ki engelli bir vatandaşa sağlık hizmeti sunmada fiziki bir takım düzenlemelerle onların işlerini kolaylaştırmanın yanında, onlara sağlıklı bir tanı tedavi süreci sunmak için onları anlayabilmek de çok önemli olup, bu kapsamda birliğimizde işitme engelli vatandaşlar için Temel İşaret Dili Kursu başlatılmıştır.

Temel İşaret Dili Kursu Eğitimi Başladı Temel İşaret Dili Kursu Eğitimi Başladı

Önceki İçerikBelen Zabıta “Denetimde”
Sonraki İçerikİskenderun’da Trafik Kazası Meydana Geldi
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.