Arsuz; yemyeşil dağlar, masmavi deniz ve gökyüzü arasındaki cennet adasıdır

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Hürriyet Gazetesi Seyahat ekinin “Akdeniz’in en güzel 10 sahil kasabası” listesinde Arsuz’un beşinci sırada gösterilmesinden büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Hürriyet Seyahat yazarları, televizyon programcıları, gazeteciler, köşe yazarları, seyahat danışmanları gibi önemli pek çok ismin jüri üyeliği yaptığı listeye Arsuz’un ‘Her şeyin doğalı’ başlığı altında’ listeye girdiğini ve “Bozulmamış mimari dokusu, doğası, her şeyin doğalını yiyebileceğiniz mekanları ve sakinliğiyle dikkat çekiyor. Kültür ve denizin bir arada olduğu Arsuz’da doyasıya yüzdükten sonra Maryo Hanna Kilisesi, Meryemana Havuzu ve Arsuz Kalesi’ni gezmelisiniz” sözleriyle tanıtıldığını belirten Başkan Culha, her yıl yüz binlerce kişinin tatil için tercih ettiği Arsuz’u tanıtmaya ve daha yukarıya taşımaya devam edeceklerini söyledi.

Harika kumsallar, plajlar, mavi ve yeşilin buluştuğu yerleşimler, tarihi antik kentler, mağaralar, eğlence merkezleri ve mutfak lezzetleriyle öne çıkan yerleşim yerleri arasında Kaş, Kalkan, Tekirova ve Narlıkuyu’nun ardından Arsuz’un dereceye girmesinin gurur verici olduğunu söyleyen Başkan Nazım Culha, “Akdeniz kıyısında oldukça ihtişamlı bir ilçe olan Arsuz yemyeşil dağlar, masmavi deniz ve gökyüzü arasında adeta bir cennet adasıdır. İlçenin ortasından geçen ve büyüleyen bir güzelliğe sahip olan Arsuz Çayı, bereketli toprakları, tarih kokan sokakları, doğal yapısı, kültürel mirası, turizm zenginliği ile Hatay’ın nazar boncuğu olan Arsuz’un saklı güzelliklerinin keşfedilmesi bizleri sevindiriyor. Bugün, Akdeniz’in en güzel sahil kasabaları arasında ilk 5’te yer almaktan gurur duyuyoruz. Bu daha başlangıç. Türkiye’nin en önemli turizm ilçeleri arasında olmanın yanı sıra ulusal ve uluslararası platformda Arsuz’u en iyi şekilde tanıtmaya devam edeceğiz. Arsuz’un ‘Akdeniz’in en güzel 10 sahil kasabası’ sıralamasında 5.olarak tanımlanması, “Önce İnsan” düşüncesi ile hayata geçirdiğimiz doğa dostu projelerle, yurt içi ve yurt dışı tanıtım fuarlarında bıraktığımız izlerin tanıtım anlamında ne kadar doğru yönde çalışmalar yaptığımızı gözler önüne seriyor. Bundan sonraki hedefimiz; turizmdeki tanıtım ve kaliteli hizmet çıtasını daha da yükseltmek ve daha üst sıralarda yer almaktır” dedi.

Arsuz; yemyeşil dağlar, masmavi deniz ve gökyüzü arasındaki cennet adasıdır

Önceki İçerikGelişim’de Radyoterapi Cihazıyla ‘Işın Tedavisi’ Dönemi
Sonraki İçerikKore gazisi Mahmut Fatmaoğulları vefat etti
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.