Belediye gelirinde kesinti olmasa Arsuz’daki hizmet katlanır

” Arsuz’daki dostluklar parti ilişkilerinde de ön planda”

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Ak Parti Hatay Milletvekili ve Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi Fevzi Şanverdi’yi makamında ağırladı. Arsuz’daki huzur ve kardeşlik ortamını siyasete yansıtan ve siyasette özlenen bir tablo oluşturan buluşmada Milletvekili Şanverdi’ye AK Parti Arsuz İlçe Başkanı Nadim Tan, belediye meclis üyeleri, bazı mahalle muhtarları ve parti yöneticileri katıldı.

Belediye başkanlarını ziyaret ederek, sorun ve talepleri dinlemek, sohbet etmek, halkın istek ve taleplerini dinlemek amacıyla Hatay genelindeki ilçelere gerçekleştireceği ziyaretlerin ilkini Arsuz’da Başkan Nazım Culha’ya gerçekleştirdiğini ifade eden Milletvekili Fevzi Şanverdi, siyasette partiden çok hizmetin esas alınması gerektiğine vurgu yaptı.

Sorunların çözümü için işbirliği ve koordineli çalışmanın önemine değinerek, Arsuz için üzerine düşen görevi yapmaya hazır olduğunu ifade eden Ak Parti Hatay Milletvekili ve Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi Fevzi Şanverdi, “Hatay’ın gerçekten gelecekte parlayan yıldızı Arsuz.. Bu nedenle Arsuz’un altyapısını buna uygun bir şekilde ortaya koymamız lazım. Kolay değil tabii kii.. Bir belediye başkanı için en zor şey altyapı projeleridir. Çünkü biliyorsunuz altyapı projesi bir belediye başkanının seçmenle yüz yüze geldiği ve seçmenin her zaman sıkıntı yaşadığı bir hizmettir. Ama altyapı hizmeti olmadan üst yapıyı da tamamlayamıyorsunuz. Bunun için başkanımın işi gerçekten çok zor.

Büyükşehir olduktan sonra ilçe belediyelerimizin gelirleri de sınırlı. Çünkü, belediyeye gelen ödenek kesintiye uğruyor ve bu para büyükşehir belediyesine aktarılıyor. Bugüne kadar yapılan kesintilerin toplamı belediye başkanımın elinde olsa, ben inanıyorum ki şuanda ortaya koyduğu hizmetin iki mislisini ortaya koyar. Gittiğim her ilçede belediye başkanlarını ziyaret eder, onların dertleriyle hasbihal ederiz. Bu bağlamda bize düşen görev varsa her zaman sizlerin yanında olduğumuzu ifade etmek isterim. Biz yaradılanı severiz yaratandan ötürü ilkesiyle bugüne kadar hareket ettik. Sorunları harmanlayalım, milletvekili arkadaşlarımız, bizler, Valilik ve sizlerle birlikte ortak sorunları masaya yatıralım ve sizlerle birlikte çözüm üretelim. Yükü sadece başkanın üzerine atmayalım. Yükünü hafifletmek için herkes elini taşın altına koyacak ki var olan sorunu ortak çözelim. Eğer, Hatay huzura kavuşursa, Türkiye huzura kavuşur. Böyle bakmamız lazım. Takım tutar gibi parti tutmamamız lazım” şeklinde konuştu.

Gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ise, “Yeni kurulan bir ilçenin gelişebilmesi, sıkıntılarını çözebilmesi sadece yerel yönetimlerin çalışmasıyla olmaz. Merkezi iktidarın işbirliği ve desteği de gerekiyor. Biz göreve başladığımız günden beri sürekli istişare halindeyiz. Geçmiş dönemlerde Arsuz’un sorunları hep ihmal edilmiş. Bizler göreve geldikten sonra sorunları bakanlık düzeyine iletince, sağolsunlar ilgi ve alaka gösterdiler ve bazı projeler hayata geçiyor şuan. Biz Sayın Enerji Bakanımıza, Sayın Orman ve Su İşleri Bakanımıza, Sayın Tarım Bakanımıza sıkıntılarımızı ilettik, dosyalarımızı verdik. Bizlere ciddi katkıları oldu. Kim bu ilçeye hizmet yaparsa çıkıp teşekkür etmek de bizim görevimizdir. İnşallah devlet yatırımları ve bizler bu ilçenin ihtiyaçlarını elbirliğiyle çözeceğiz ” dedi.

” Arsuz’daki dostluklar parti ilişkilerinde de ön planda”

Reyhanlı ve Arsuz’un tarım ovası kapsamına alındığını anımsatarak, bu projeyi desteklediğini ancak revizyon edilmesi gerektiğini anlatan Başkan Culha, “Tarım ovasını prensip olarak destekliyoruz. Çok doğru bir karar. Fakat o çalışma yapılırken Arsuz’un köy ve belde belediyeleri statüsündeki durumunu değerlendirmişler. Ancak, ilçe belediyesi olduktan sonra ana yol aksı üzerindeki bütün mahallelerin birleşmesi ve şehrin anayol üzerinde gelişmesi gerekir. Dolayısıyla büyükova olarak korunan alanlar kalsın, anayol üzerindeki yerlerin 150-200 metre mesafede imara açılması şeklinde bir gereksinim var. O kapsama yaklaşık 50 bin dönüm alındı. Bunun 3 – 5 bin dönümü açıldığında bu şehri rahatlatır” dedi.

Arsuz’da halk arasında var olan dostluk ilişkilerinin parti ilişkilerinde de yaşandığını ve ilçe olarak siyasi ilişkilerde rahat olduklarını vurgulayan Başkan Nazım Culha, “İlçemizde var olan dostluk, kardeşlik, barış ve huzur ortamının Türkiye geneline yayılması için çalışıyoruz. Buradaki dostluklar çok ön planda parti ilişkilerinde. Bizler yüzyıllardan beri farklı kültürler ve dinlerle kaynaşmışız,iç içe gelmişiz, birlikte yoğrulmuşuz ve harmanlaşmışız. Bu memleket bizim. Reyhanlı’nın tırnağı acısa buradaki insanlar hisseder, Arsuz’un bir yeri ağırsa bunu Antakya hisseder, İskenderun’un bir yeri acırsa bunu Dörtyol hisseder.. Bu bütün ilçelerimiz için geçerlidir” şeklinde konuştu.

Belediye gelirinde kesinti olmasa Arsuz’daki hizmet katlanır

Önceki İçerikRafet El Roman en güzel şarkılarını İskenderun’da söyleyecek
Sonraki İçerikEn Güzel Balkon Yarışmasının Sonuçları Belli Oldu
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.