Arsuz’a yakışacak bir kültür merkezi

Arsuz Belediyesi’nin en önemli projeleri arasında yer alan Gökmeydan Kültür ve Sanat Merkezi’nin temeli 3 Ağustos 2017 Perşembe günü saat 18.00’de Damla sitesi yanındaki arazide atılacak. İlçede sosyal ve kültürel anlamda önemli bir eksikliği giderecek olan merkez, hem sanatseverler için buluşma adresi haline gelecek, hem de çok amaçlı olarak kullanılabilecek. Gökmeydan Mahallesi’nde yaklaşık 3 bin metrekare alan üzerinde iki kat olarak inşa edilecek olan kültür merkezi konferans salonu, fuaye alanı, sergi salonu, idari bina, kütüphane ve atölye gibi bölümlerinin yanı sıra mimarisiyle de Arsuz’a büyük bir değer katacak.

İlçenin geleceğini şekillendiren kalıcı yatırımlar hayata geçiren Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, kültürel ve sanatsal etkinliklerin kapısını aralayacak olan tesisin özellikle sanatseverler için yaşamın yeni merkezi olacağını ifade etti. Hizmetlerine, ilçedeki kültür merkezi eksikliğinden yola çıkarak tüm sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerin gerçekleşebileceği bir tesis ekleyecek olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Başkan Culha, “Gökmeydan Kültür Merkezimiz, 3000 m2’lik bir alanda halkımızın sosyal faaliyetleri, toplantıları ve bu gibi etkinliklerini gerçekleştirebilecekleri bir şekilde tasarlanmıştır. Farklı mimarisi, teknik donanımı, amfi salonu, otoparkı, atölyesi, kafeteryası ile bir çok organizasyona ev sahipliği yapacak nitelikteki merkezimiz adeta bir kültür kompleksi niteliğindedir. Perşembe günü saat:18.00’de Gökmeydan Mahallesi Damla Sitesi yanında gerçekleşecek olan kültür merkezi temel atma törenine başta hizmetlerimizin gerçekleştirilmesinde en büyük paydaşımız olan ve desteklerini her zaman yanımızda hissettiğimiz Arsuzlular olmak üzere, herkesi davet ediyor ve yeni bir temel atma töreninde buluşalım diyoruz” dedi.

Arsuz’a yakışacak bir kültür merkezi

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.