Çocuklar Robiste’yi Çok Sevdi

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) ve Payas Stem Eğitim Merkezi işbirliği ile 17-21 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen Yaz Bilim Kampı sona erdi. Kampın son gününde İskenderun Teknik Üniversitesi’nin misafiri olan çocuklar, Robiste adı verilen insansı robot ile tanıştı. Çocuklara harmandalı oynayan, horon gösterisi sergileyen ve fıkra anlatan Robiste’ye hayran kalan çocuklar etkinlik sonunda Robiste ile hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmediler.

Yaz Bilim Kampı ve düzenlenen etkinlikle ilgili bilgi veren İSTE Çocuk Üniversitesi Koordinatörü Doç. Dr. Selen Sayın, İSTE Çocuk Üniversitesi olarak Payas Stem Eğitim Merkezi ile 1 haftalık yaz kampı etkinliği düzenlediklerini belirterek, çocukların gelişimlerine olumlu katkı sağlayan ve çok verimli geçen bir kamp olduğunu söyledi.

Doç. Dr. Selen Sayın, kampın son gününde çocukları İSTE’nin insansı robotu Robiste ile tanıştırdıklarını belirterek, “Programlanabilir bir robotun neler yapabildiğini onlara göstermek istedik. İSTE Çocuk Üniversitesi olarak geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için bu tür etkinlikler düzenlemeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Çocuklar Robiste’yi Çok Sevdi Çocuklar Robiste’yi Çok Sevdi Çocuklar Robiste’yi Çok Sevdi

Önceki İçerikEsnafların Yasal Hakkı Dışında, Kaldırım İşgallerine Müsaade Edilmeyecek
Sonraki İçerik15 Temmuz Şehitleri Anısına Düzenlenen Kurumlar Arası Futbol Turnuvası Tamamlandı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.