Arsuz’a tam donanımlı taziye evi

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, ilçede cenaze çadırı kültürüne son verecek, cenaze sahiplerinin de daha rahat bir ortamda taziyeleri kabul edebilmelerine imkan sunacak olan taziye evleri projelerini teker teker hayata geçiyor. Madenli Mahallesi’nde tamamlanarak halkın kullanımına açılan taziye evinin ardından Akçalı Mahallesi’nde inşaatı devam eden taziye evini yardımcısı Sedat Deveci ve Fen İşleri Müdürü Aşkın Yetimoğlu ile birlikte inceleyen Başkan Culha, bir diğer taziye evinin de Karaağaç Mahallesi’nde yapıldığını söyledi.

İki kat olarak tasarlanan taziye evlerinin tip proje olduğunu ve her mahallede aynı mimari şekliyle inşa edileceğini ifade eden Başkan Culha, projenin üst katında bulunan salonların çok amaçlı olarak da kullanılabileceğine dikkat çekti.

Taziye evlerinin kullanım şekli ve işlevselliği ile ilçede yaygın olarak kullanılan cenaze çadırı kültürüne son vereceğini ifade eden Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Halkımızın birbirlerinin acılı günlerinde bir arada olmalarını ve acılarını paylaşmalarına vesile olması, hava koşullarından etkilenmeden taziyelerini gerçekleştirmelerine imkân sağlayabilmek amacıyla ilçemize kazandırdığımız taziye evleri tip projelerimiz modern yapılarıyla dikkat çekiyor. İki katlı olarak tasarlanan taziye evlerinin zemin katında ofis, bay-bayan wc, morg, teneşir odası(cenaze yıkama odası) ve depo; ikinci katında ise büyük bir salon bulunuyor. Bu salon taziye, mevlid-i Şerif ve Kuran-ı Kerim Hatmi okunmasının yanı sıra çok amaçlı salon olarak da kullanılabilecek şekilde tasarlanmıştır” dedi.

Arsuz’a tam donanımlı taziye evi
DCIM100MEDIADJI_0042.JPG
Önceki İçerikKörfez İskenderunspor’un Yeni Yönetimi Belli Oldu
Sonraki İçerik15 Temmuz Resim Sergisi Açılacak
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.