Doğu Akdeniz Üniversitesi %50 Burs Seçenekleriyle Sizleri Bekliyor

DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ HATAY BÖLGE KOORDİNATÖRÜ KEMAL ÜNSAL tercihlerde neden Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin tercih edilmesini bizlerle paylaştı..
K.K.T.C.’nin En Köklü ve En Büyük Devlet Üniversitesidir,
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) en büyük devlet üniversitesi olan Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), 1979 yılında eğitim hayatına başlamış olup tüm programları TC YÖK tarafından onaylanmıştır. Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde 106 farklı ülkeden 20,000 öğrencisi ve 35 farklı ülkeden 1,100’ün üzerinde öğretim elemanı ile çok kültürlü ortamda eğitim verilmektedir.

DAÜ, 3000 dönüm arazinin üzerine yayılmış eğitim binaları ve laboratuvarlarıyla, kapalı ve açık spor salonları ve kültür faaliyetleriyle, eşine az rastlanan bir kampüs üniversitesidir.
DAÜ’de 11 Fakülte ve 5 Yüksek Okulda toplam, 100 ön lisans ve lisans, 81 yüksek lisans ve doktora programı bulunmaktadır.

DAÜ’Dünya’nın En İyi Üniversiteleri Arasında

DAÜ, 2014 Webometrics Dünya Sıralamasına göre dünya’daki 25,000’e yakın üniversite arasında yapılan sıralamada dünyanın en iyi ilk %5 üniversitesi arasında, Avrupa Birliği Ülkeleri’ndeki Üniversiteler arasında 440. sırada yer almıştır. Ayrıca URAP tarafından açıklanan 2014 yılı değerlendirme sonuçları doğrultusunda DAÜ dünyanın en iyi ilk 2000 üniversitesi arasındadır.

Çok Geniş ve Koşulsuz Devam Eden Burs İmkanları

DAÜ’de burslu ve indirimli olarak yerleştirilen öğrencilerin burs ve indirimleri normal eğitim süresi boyunca koşulsuz olarak devam eder!
İngiltere merkezli Times Higher Education (THE) dergisi 2016 – 2017 Akademik Yılı için Dünya Üniversite Sıralaması’nı açıkladı. 79 farklı ülkeden 980 üniversitenin yer aldığı THE 2016 – 2017 Dünya Üniversite Sıralaması’nda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden (KKTC) sadece Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) yer alma başarısını gösterdi.

Üniversiteleri öğretim, araştırma, bilgi transferi, uluslararası görünüm, akademik yayınlar, akademik yayınlara yapılan atıflar, uluslararası akademik kadro, uluslararası öğrenci sayısı, sosyal faaliyetler, topluma yapılan hizmetler gibi kriterlere göre sıralayan THE’nin hazırladığı listede Oxford, California Institute of Technology, Stanford, Cambridge, MIT, Harvard ve Princeton gibi dünyanın en iyi üniversiteleri yer alıyor. DAÜ ise söz konusu listede yer almayı başaran ilk ve tek KKTC üniversitesi olarak, gurur verici bir başarıya imza attı. Türkiye ve Kuzey Kıbrıs genelindeki 200’ün üzerindeki üniversiteden 18 üniversitenin girebildiği THE Dünya Üniversite Sıralaması’nda, DAÜ de söz konusu 18 üniversite arasındaki yerini almıştır.

Doğu Akdeniz Üniversitesi %50 Burs Seçenekleriyle Sizleri Bekliyor

Önceki İçerikİskenderun’da 15 Temmuz Anma Etkinleri Başladı
Sonraki İçerikBaşkan Nazım Culha, darbe girişiminin yıl dönümü dolayısıyla şehitlik ziyaretinde bulundu
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.