İSTE’de IATF 16949:2016 Standardına Geçiş Semineri

İskenderun Teknik Üniversitesi – Teknoloji Transfer Ofisi (İSTE-TTO) tarafından İskenderun Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen, başta otomotiv sektörü olmak üzere endüstriyel üretim kalitesi için büyük önem arz eden IATF 16949:2016 Standardına Geçiş Semineri’ne, İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, IATF 16949 Baş Denetçisi Emre Seçer, iş dünyası ve sektör temsilcileri ile akademisyenler katıldı.

Seminerin açılışında konuşan İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, İSTE’nin ortaya koyduğu Teknoversite vizyonu ile Sanayi 4.0’a adanmış bir üniversite ekosistemi oluşturmaya çalıştığını söyledi ve bu ekosistem içerisinde Teknoloji Transfer Ofisi ve Üniversite – Sanayi işbirliği ile eğitim ve seminerlerin önemine vurgu yaptı.

İskenderun Teknik Üniversitesi – Teknoloji Transfer Ofisi (İSTE-TTO) Koordinatörü Seçkin Dilek de konuşmasında; İSTE-TTO olarak üstlendikleri misyon, arayüz olarak yaptıkları çalışmalar ve düzenledikleri eğitimlerle ilgili olarak katılımcılara bilgiler vererek, sanayi kuruluşlarına yönelik bu tarz eğitim ve seminer faaliyetlerini yapmaya devam edeceklerini belirtti.

Seminer, daha sonra IATF 16949 Baş Denetçisi Emre Seçer’in, ISO/TS 16949 standardı üzerine getirilen değişiklikler ile IATF 16949:2016 standardına geçişte önem arz eden hususları anlattığı sunumuyla devam etti. Örnekler ile zenginleştirdiği sunumunda, Emre Seçer; “2009 yılında yayınlanan ISO/TS 16949 standardı 1 Ekim 2016 tarihinde revize edilmiştir. Özellikle belgeli kuruluşların bilmesinde fayda olan birkaç önemli tarih var. Bunlardan bir tanesi şudur ki, geçiş stratejisi dokümanına göre 1 Ekim 2017 tarihi itibariyle yapılacak olan tüm denetimler IATF 16949:2016, yani yeni revizyon standardına göre yapılacaktır. İkinci önemli tarih ise 14 Eylül 2018’dir. Bu tarihten itibaren ise hiçbir ISO/TS 16949 belgesi geçerli olmayacaktır. Dolayısıyla bu sene ve gelecek sene, belgeli kuruluşların tamamının yeni revizyona göre; bir denetim almış uygunsuzlukları varsa onları kapatmış ve yeni standarda göre belgelerini almış olmaları gerekiyor” şeklinde uyarılarda bulundu.

İSTE’de IATF 16949:2016 Standardına Geçiş Semineri İSTE’de IATF 16949:2016 Standardına Geçiş Semineri

Önceki İçerikDenizciler’de Trafik Kazası
Sonraki İçerikŞehit Polislerimiz Memleketlerine Uğurlandı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.