Arsuz,İyilik hareketinde öne çıkıp kan verdi, umut oldu

Arsuz Belediyesi, Türk Kızılayı Kök Hücre Koordinasyon Merkezi(TÜRKÖK) işbirliğiyle ile birçok hastaya umut olabilmek amacıyla ilçede kan bağışı ile kök hücre taraması gerçekleştirdi. Türk Kızılayı ve TÜRKÖK’ün yanı sıra İskenderun Kalıtsal Kan Hastalıkları Derneği(KANDER), İskenderun Takasemi ve Orak Hücre Anemisi Hastalıkları Yardımlaşma Derneği(İSTOYAD) tarafından da desteklenen kampanya ile hem kemik iliği bağışı konusunda kamuoyunun dikkatini çekmek, hem daha çok sayıda bağış yapılmasını sağlamak, hem de lösemi hastalarına umut olmak hedeflendi.

Belediye bünyesinde görevli genç bir bayan personelin Akdeniz anemisi hastalığına yakalanması ve yakın akrabalarında uygun ilik bulunmasından yola çıkan Arsuz Belediyesi’nin ‘Öne Çık, Hayat Kurtar’ sloganıyla Arsuz Kent Meydanı’nda gerçekleştirdiği taramaya Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Orta Akdeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Tunçhan Demir, Orta Akdeniz Bölge Kan Merkezi Gönüllü Kök Hücre Bağışçısı Özge Er, Türk Kızılayı İskenderun Şube Başkanı Ümit Günay ve yönetim kurulu üyeleri, İskenderun Kan Bağışı Merkezi Müdürü Volkan Karaca, İskenderun Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Hilal Ayaz, İSTOYAD Başkanı Volkan Vuraltaş, KANDER Başkanı Asaf Güven, Arsuz Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. İskender Sayek, belediye personeli, doktorlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Orta Akdeniz Bölge Kan Merkezi Gönüllü Kök Hücre Bağışçısı Özge Er’in belediye personeline Türkök Projesi, kök hücre bağışçısı olmanın önemi ve kök hücre toplama yöntemleri hakkında kısa bir seminer verdi.

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye il ve ilçelerinde yaklaşık veri bankasına kayıtlı 25 – 26 bin bağışçı olduğunu, Türkiye oranında da en yüksek eşleşmenin de bu bölgede olduğuna dikkat çeken Özge Er, “Bölgemizde yaklaşık 253 eşleşme gerçekleşti. Bunlardan 60’ya yakın nakil yapıldı” dedi.

Türk Kızılayı ile işbirliği yapmaktan ve bir çok insanın hayatının kurtulması için adım atmaktan çok mutlu olduğunu söyleyen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Akdeniz anemisi olan genç bir kızımızın kan testi ve kök hücre taraması ile alakalı Türk Kızılayı’nın başlattığı bir projeye karınca kararınca bir katkı sunmak için buradayız. İnşallah bu tarama sonucunda sadece kızımız değil, bu nitelikte ilik bekleyen tüm hastalarımıza bir umut olacağız. Bu konuda Türk Kızılayı’nın yapmış olduğu çalışmaları büyük bir takdirle karşılıyorum. Herkes büyük bir gayret ve ciddiyetle bu göreve sarıldılar. Bu bir insani sorumluluktur. Sürekli bu konularda Kızılay ile birlikte yan yana çalışmaya devam edeceğiz. İnşallah bu kampanya ile hedeflediğimiz sonuçlara ulaşacağız. Evlatlarımıza bir umut olacağız” derken, katılımdan ve destekten dolayı herkese teşekkür etti.

Başkan Yardımcısı Ali Yavuz da yola çıkış hareketinin sebebi olan belediye personeli ile birlikte plaketini alırken, duygu yüklü konuşmasıyla herkesi gözyaşlarına boğdu.
Bilgilendirme semineri ve plaket töreninin ardından, katılımcılar kan bağışı ile kök hücre taraması için Arsuz Kent Meydanı’na geçti. İlk kan örneğini Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’nın verdiği taramaya tüm belediye çalışanları da katılırken, vatandaşlarda gün boyunca yoğun ilgi gösterdi.

Arsuz,İyilik hareketinde öne çıkıp kan verdi, umut oldu Arsuz,İyilik hareketinde öne çıkıp kan verdi, umut oldu

Önceki İçerikHatay’ın Deniz ve Sahillerinden Üç Ayda 509 Ton Atık Toplandı
Sonraki İçerikKayıp Aranıyor
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.