Arsuz Belediyesi,TCDD’nın 106 dönümlük arazisini kiraladı

Hizmet kalitesinde çıtayı her geçen gün daha da yükselten Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Türkiye Devlet Demir Yolları(TCDD) 6. Bölge Müdürü Oğuz Saygılı ile birlikte tarihi bir sözleşmeye imza attı. Arsuz Sahil Yürüyüş Yolu ile Arsuz Kent Meydanı arasında set gibi duran Arsuz DDY Kampı’nın 106 dönümünü kiralayarak halkın kullanımına açmaya hazırlanan Başkan Nazım Culha, uzun bir sürecin ardından adından övgüyle söz ettirecek bir hizmeti daha hayata geçirmenin haklı gururunu yaşadı.

Arsuz Belediyesi’nin, sahil yürüyüş yolu, Arsuz Kent Meydanı ve TCDD Arsuz Eğitim ve Dinlenme Tesisleri’nin bulunduğu bölgeyi yepyeni bir boyuta taşıyacak olmanın yanında, piknik alanı, yaya yolu, rekreasyon alanı ve sosyal etkinlik düzenleme sahası vb. amaçlarla kullanılmak üzere TCDD’den 106 dönümü kiralayan protokol imza törenine Emlak Müdürü Selahattin Kırgil, Destek Hizmetleri Müdürü Mehmet Durna, belediye başkan yardımcıları Özgür Murt ve Sedat Deveci ile Fen İşleri Müdürü Aşkın Yetimoğlu da tanıklık ederken, imza töreninin ardından zaman kaybetmeden de yer teslimi yapıldı.

Kent Meydanı, denizle kucaklaşacak

İmza töreni öncesi yaptığı konuşmada Arsuz’un en güzel yerinde bulunan ve her yıl yüzlerce kişiyi ağırlayan TCDD’nin ilçenin tanıtımı açısından önemine dikkat çeken Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Bugün tarihi bir sözleşmeye imza atmak üzere Devlet Demir Yolları 6. Bölge Müdürümüz ve ekibi ile birlikteyiz. TCDD Kampı, Arsuz için çok büyük önem taşıyan bir kurumdur. Bütün Arsuz tarafından önem verilen ve bilinen yerin 1955 yılında TCDD tarafından tapusu alınmış ve 1965 yılına kadar çadır marifetiyle kamp alanı olarak kullanılmıştır. 1965 yılında da binalar yapılmış ve hem eğitim hem de personelin dinleneceği alan olarak dizayn edilmiştir. Şehir dışına, hatta yurt dışına çıktığımda ‘Arsuz’u biliyor musunuz?’ diye sorduğumda çok kişiden ‘Evet’ yanıtı alıyorum. ‘Nereden tanıyorsunuz’ diye sorduğumda da ya, ‘Ben DDY’de çalışıyorum. Kampa gittim’ ya da “Bir yakınım vasıtasıyla TCDD kampına gitmiştik” şeklinde yanıtlar aldığımız kampımız kentin tanıtılmasına ve tanınmasına yönelik çok ciddi bir iz bırakmış. Zaten, TCDD yönetimi son dönemlerde piknik alanı olarak anılan bölgeyi halkın hizmetine açık olarak sunmuş. Bizler de bunu biraz daha ileriye taşıyarak daha çok alanı halkımızın hizmetine sunmak amacıyla bir girişimde bulunduk. Bu, çok ciddi bir süreç gerektiriyordu. Bu süreçte TCDD yetkilileri en üst kademeden, en alt kademeye kadar tam kadro bizlere katkı sundular, yardımcı oldular. Ve, şu anda biz ilçemizde bulunan TCDD Kampı’nın 106 bin metrekaresini yani 106 dönümlük alanını kiralayarak halkımızın hizmetine sunuyoruz. 8 bin metrekaresi; piknik alanı olarak kullanılan ve bizim kent meydanı olarak tabir ettiğimiz alanın yanındaki ağaçlık alanı… Geri kalan 98 dönümü de sahildeki bir alan.. Amacımız; halkımızın daha nitelikli ve daha kaliteli bir şekilde denize girmesini sağlamak, kent meydanı ile sahil yürüyüş yolunu birleştirmek ve güzelim kumsalı halkımızın hizmetine çok modern bir planlamayla sunmaktır” dedi.

TCDD 6. Bölge Müdürü Oğuz Saygılı da, kamp dönemi sonrası 3-4 milyonluk bir yatırımla TCDD Arsuz Kampı’nın iyileştirilmesi için düzenlemeler yapmayı planladıklarını belirterek, “106 dönümün Arsuz Halkı’nın kullanması için sizinle bir kira sözleşmesi imzalamak üzere buradayız. Bunun çok iyi olacağını ve iyi bir adım attığımızı düşünüyoruz. , hem Arsuz Halkına, hem ülkemize, hem milletimize hayırlı – uğurlu olsun. İnşallah işbirliğimiz ilerleyen yıllarda daha iyi şekillerde biçimlenecektir. Çok güzel bir işbirliği… Allah utandırmasın” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ve şartnamenin incelenmesinin ardından Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ile TCDD 6. Bölge Müdürü Oğuz Saygılı, TCDD’nin 106 dönümünü halka açacak olan protokolü imzaladıktan sonra, yetkililerle birlikte Arsuz Kampı’nda incelemeler yaptı ve sahil yürüyüş yolunda yürüdü.

Arsuz Belediyesi,TCDD’nın 106 dönümlük arazisini kiraladı Arsuz Belediyesi,TCDD’nın 106 dönümlük arazisini kiraladı Arsuz Belediyesi,TCDD’nın 106 dönümlük arazisini kiraladı

Önceki İçerikBelen’de Freni Patlayan Tır Devrildi
Sonraki İçerikHATAY Gazeteciler Cemiyeti hizmet binasının restorasyon çalışmaları başladı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.