İskenderun Belediye Meclisi Temmuz ayı olağan toplantısı gerçekleşti

İskenderun Belediye Meclisi Temmuz ayı olağan toplantısını İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil Başkanlığında belediye meclis salonunda gerçekleştirdi.

Düzenlenen meclis toplantısı öncesinde bir konuşma yapan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil,” hain PKKlı teröristlerce şehit edilen AK Parti Lice İlçe Bşk.Yrd Orhan Mercan ve Özalp İlçe Bşk.Yrd Aydın Ahi’ye Allah’tan rahmet diliyorum. Terörü, terörü destekleyenleri ve terörden medet umanları lanetliyorum. Ailelerinin, yakınlarının ve tüm milletimizin başı sağ olsun. Mekânları cennet olsun” dedi.

Meclis grup başkan vekilleri de yapmış olduklarını konuşmalarda bölücü terör örgütü tarafından AK Parti yöneticilerine ve güvenlik güçlerine düzenlenen terör saldırılarını kınayarak her zaman teröre karşı birlik ve beraberlik içerisinde olunması gerektiğini ifade ettiler.

Belediye tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil,”TOKİ çalışmaları hızla ilerliyor. İlerleyen günlerde TOKİ’den bir heyet İskenderun’a gelecek. Ardından yapılacak olan resmi başvurular hakkında açıklama yapılacak. Bunu tüm halkımıza duyuracağız. Battı çıktı projesi başladı. Bizler konu hakkında düşüncelerimizi önerilerimizi ilgili yerlere ilettik. İnşallah kısa bir süre içerisinde tamamlanır” diye konuştu.

Bir süredir gündemde olan ilaçlama konusu hakkında açıklamalarda bulunan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil,”ilaçlama konusu ile ilgili büyükşehir belediyesine gönderilen yazılara rağmen ilaçlama çalışmaları başlamadı. En son valilikten gelen yazıya istinaden çalışmalara biz başladık. Yılsonuna kadar İskenderun Belediyesi olarak ilaçlama yapacağız. Bunun harcamasını büyükşehir karşılayacak” şeklinde konuştu.

Feyezan kanalı üzerindeki köprülerin kısalacağını ifade eden İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil,”Bu konuda DSİ yetkilileri ile iletişim halindeyiz. Gerekli çalışmaların yapılması noktasında yapılması planlanan çalışmaları yakından takip ediyoruz. Karayolları projesi ile ilgili çalışmalar bitmek üzere. Bölgenin en güzel en kapsamlı eko parkını buraya yapmak için çalışıyoruz. Artık Büyükşehir olduk. Bu anlamda herkese kendi görevini bilmeli ve yapmalıdır. Onun görevi bunun görevi tartışmalarını bırakıp herkes asli işini yapması lazım. Kanunlar çok açık her şeyi gösteriyor. Karayılan’daki üniversitenin yeri ile ilgili İSTE rektörümüz ile görüştük. Oranın faydalı bir şekilde hizmet vermesi için gerekli çalışmalar yapılıyor” ifadelerini kullandı.
Yapılan konuşmaların ardından meclis gündeminde görüşülecek madde olmadığından meclis Ağustos ayında toplanmak üzere kapatıldı.

İskenderun Belediye Meclisi Temmuz ayı olağan toplantısı gerçekleşti

Önceki İçerikArsuz, toplumsal sorumluluk projeleri kapsamında tüketici haklarına dikkat çekti
Sonraki İçerikArsuz Belediye Meclisi toplandı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.