Borç Yapılandırmasında Yarın Son Gün

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), vadesi 31 Mart 2017 tarihi öncesine ait su ve atıksu borcu olan vatandaşların borçlarını yapılandırmada son günün 30 Haziran 2017 Cuma günü olduğunu duyurdu.

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda ve Bir Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un 27 Mayıs 2017 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmesiyle birlikte müracaatların kanunun yayımı tarihi itibarıyla başladığını aktaran Genel Müdürlük, borcu olan vatandaşların abone numarası ve kimlik bilgileri ile HATSU Genel Müdürlüğü hizmet binalarından müracaat edip yapılandırmayı gerçekleştirebileceklerini belirtti.

Vatandaşların 7020 sayılı kanun kapsamında peşin ödeme veya taksitlendirme yapma imkanı bulabileceklerini bildiren İdare, vatandaşların iki ayda bir ödeme olacak şekilde 6, 9, 12, 18 eşit taksitte ödeme kolaylığı sağlanacağını kaydetti.

Genel Müdürlük, yayımlanan kanun kapsamında borcunu peşin ödeyen vatandaşların faizinde yüzde 50 indirim sağlanacakken, yapılacak taksitlendirmelere ise enflasyon ve taksit faizi ekleneceğini duyurdu.

Yapılacak yapılandırmalarla birlikte ilk taksidin son ödeme günü 31 Temmuz 2017 tarihi olduğu belirtildi.

Borç Yapılandırmasında Yarın Son Gün

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.