Arsuz’a iki kültür merkezi

Arsuz Belediyesi, sosyal ve kültürel etkinlikler kapsamında ‘İnce Memed’ adlı tiyatro gösterisini sanatseverlerle buluşturdu. Gözcüler Plajı’nda açık havada sergilenen oyun büyük beğeniyi alırken, oyunu ayakta alkışlayan yüzlerce tiyatrosever unutulmaz anlar yaşadı.
Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’nın Ankara’da olması nedeniyle katılamadığı tiyatro gösteriminde açılış konuşmasını yapan Başkan Yardımcısı Ali Yavuz, belediye olarak rutin belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra sosyal, sanatsal ve kültürel etkinliklere büyük önem verdiklerini belirtirken, etkinlik programının 27 Haziran 2017 Salı günü saat:20.00’de Karaağaç Plajı’nda Kardeş Türküler Konseri ile devam edeceğini açıkladı.

Bu tür sanatsal etkinleri yaygınlaştırmak ve halkla buluşturmak için Arsuz’a iki adet kültür merkezi yapılacağını, Gökmeydan Kültür Merkezi’nin de ihalesinin yapıldığını anlatan Başkan Yardımcısı Ali Yavuz, “Arsuz Belediyesi olarak, ilçemizin sosyal, kültürel ve sanatsal yönden gelişimine katkı sunacak etkinlikleri sizlerle buluşturmak için büyük bir çaba gösteriyoruz. Rutin belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklere çok fazla önem veriyoruz. Her türlü tiyatro gösterilerinin ve sanatsal etkinliklerin düzenleneceği bir kültür merkezi eksikliğinden yola çıkarak ilçemize biri Karaağaç, diğeri Gökmeydan mahallemizde olmak üzere iki adet kültür merkezi projesi hayata geçiriyoruz. Zaten, bugün sahnelenecek olan tiyatro gösterimiz ve bu gösteriye gösterdiğiniz ilgi bu tür yatırımların ne kadar büyük bir önem taşıdığını da gözler önüne seriyor. Bugün bizleri bir araya getiren ve Ankara ortaoyuncuları tarafından sahnelenecek olan “İnce Memed” adlı tiyatro gösterisi, Türk Edebiyatı’nın en önde gelen yazarlarından, Nobel Edebiyat Ödülü’ne aday gösterilen ilk Türk yazarımız Yaşar Kemal’in dünyaca ünlü ilk romanından sahneye uyarlanmıştır. Köy çocuğuyken, zulmedenler için eşkıyaya, masum köylüler içinse bir kurtarıcıya dönüşen bir hikayeyi konu alan tiyatro gösterisini beğeneceğinizi umuyor, herkese iyi seyirler diliyorum” dedi.

Büyük ilgi ve beğeni toplayan tiyatro gösterisinin ardından, Arsuz Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yavuz, Ankara Ortaoyuncuları tarafından sahnelenen oyunun yönetmeni ve oyundaki “Kambur Ahmet” karekterini canlandıran Ünal Çeken’e çiçek ve plaket takdim etti.
Çiçek ve plaketten dolayı teşekkürlerini sunan Ünal Çeken de, “Arsuz benim ilçe çok önemli bir ilçe, burada uzun yıllardır çeşitli oyunlar oynadık. Bizleri ve sanatı destekleyen Arsuz Belediyesi’ne dehşetli bir alkış rica ediyorum” dedi.

Tiyatro etkinliğine Arsuz Belediye Başkanvekili Corc Turan, başkan yardımcıları Ali Yavuz, Sedat Deveci, Özgür Murt, CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, birim müdürleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Arsuz’a iki kültür merkezi Arsuz’a iki kültür merkezi Arsuz’a iki kültür merkezi Arsuz’a iki kültür merkezi

Önceki İçerikİskenderun Belediyesinden Mezarlık Ziyaretlerine Ücretsiz Servis
Sonraki İçerikİskenderun’da Asfalt Yama Çalışmaları Devam Ediyor
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.