Dini ve manevi duyguları istismar ederek dilenen dilencilere operasyon

İskenderun Belediyesi zabıta ekipleri, Ramazan ayında halkın dini duygularını sömürerek dilencilik yapanlara yönelik denetimlerini sürdürüyor.

Ekipler, vatandaşlardan gelen ihbar üzerine farklı mahallelerde evleri ve apartman dairelerini tek tek gezerek dilencilik yapan şahısları yakaladı.

Zabıta ekipleri ayrıca Mübarek Ramazan ayında kent merkezine başka illerden geldikleri belirlenen kentte bulunan cami, trafik ışıkları ve caddelerde çoğunluğu kadınlardanlar oluşan, küçük yaştaki çocukları ve bebekleri kullanarak vatandaşların dini ve manevi duygularını istismar ederek dilenen dilencilere yönelik denetimlerini de sıklaştırdı.

İftar saatine kadar devam eden denetimler kapsamında vatandaşların dini ve manevi duygularını istismar eden dilenciler dilendikleri yerden alındı. Zabıta müdürlüğüne götürülen dilencilere yasalar çerçevesinde gerekli işlemler yapıldı.

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, denetimlerin aralıksız bir şekilde devam edeceğini belirterek,”Zabıta denetim ekiplerimiz dilencilere yönelik denetimlerini Ramazan ayının son gününe kadar kararlılıkla devam ettirecek. Vatandaşlarımız bu konuda duyarlı olmalı dilencilere para vermemelidir. Çalışma gücüne sahip olduğu halde iş yapmaktan kaçınıp, halkımızın merhamet duygularını istismar eden ve bunu alışkanlık haline getiren dilencilerle mücadelemiz devam edecektir “dedi.

Dini ve manevi duyguları istismar ederek dilenen dilencilere operasyon Dini ve manevi duyguları istismar ederek dilenen dilencilere operasyon

Önceki İçerikArsuz’da Adımlar ‘ADALET’ için atılıyor
Sonraki İçerikAsfalt Çalışmaları Pirireis Mahallesinde Devam Ediyor
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.