İskenderun Belediye Meclisi 3 Gündem Maddesiyle Toplandı

İskenderun Belediye Meclisi Haziran ayı ikinci oturumunu Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirdi.

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, başkanlığında toplanan mecliste gündemde bulunan maddeler görüşülerek karara bağlandı.

Düzenlenen meclis toplantısı öncesinde bir konuşma yapan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, halka hizmet noktasında gece gündüz demeden çalıştıklarını belirterek,”Belediye olarak kentin birçok noktasında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İskenderun’un gelişmesi ve kalkınması noktasında sizlerin her zaman düşüncelerine fikirlerine büyük önem veriyoruz. Her zaman halkımızın içindeyiz. Asfalt ve parke çalışmalarımız devam ediyor. Projelerimiz hızla ilerliyor. Sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde hareket ediyor, toplumun her kesimine hizmet götürüyoruz” şeklinde konuştu.

Yapılan gündem dışı konuşmaların ardından gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

1- Bitişik Mıntıkası 1739 parsel nolu 2.105,33 m2 yüzölçümüne sahip arsanın üzerindeki 3 katlı betonarme binaya intifa hakkı tesis edilmiş olup, adı geçen parselin çıplak mülkiyetinin satışı yönünde karar alınması ve Encümene satış yetkisinin verilmesi ile ilgili Emlak İstimlak Müdürlüğü teklifi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu,oy birliği ile kabul edildi.
2- 19.10.2016 tarih ve 63 sayılı Belediye Meclis Kararı ile onaylanan ücretler tarifesindeki imar çap harcı kısmına ilave olarak sanayi alanlarında “Özel kişilere ve yabancılara ait olmayan tüzel kişiliklere ait alanlarda arsa alanı 5000 m2 ve üzeri parseller için 10.000,00 TL. imar çap harcı alınır.” ibaresi eklenmesi ile ilgili gerekli kararın alınması hususundaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu, oy birliği ile kabul edildi.
3- Belediyemiz İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Ruhsat Denetim Müdürlüğü ve Park Bahçe Müdürlüğü tarafından kullanılmak üzere kurulmuş olan Sabit Referans İstasyonu aktif olarak kullanılmakta olup, söz konusu istasyondaki cihazlar İlçemizde bulunan Harita Mühendislerinin de kullanmakta olduğu cihazlar ile uyumlu olduğundan dolayı Belediyemiz tarafından da TKGM gibi bu hizmetin ücret karşılığında isteyen Harita Mühendislerine aylık ve yıllık olarak abonelik hizmetinin yapılabilmesi için ekte bulunan çizelgeye göre 2017 yılı ücret tarifesine eklenmesi ile ilgili Bilgi İşlem Müdürlüğü teklifi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu, oy birliği ile kabul edildi.

İskenderun Belediye Meclisi 3 Gündem Maddesiyle Toplandı

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.