Gezi Eylemleri’nde hayatlarını kaybedenler 4. Yılında anıldı

27 Mayıs’ta Taksim’deki Gezi Parkı’na yapılması istenen Topçu Kışlası projesi dâhilinde parka girerek ağaçları sökmek isteyen iş makinelerine karşı çıkılmasıyla başlayan ve yurdun dört bir yanına yayılan Gezi Eylemleri’nde hayatlarını kaybedenler 4. Yılında anıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay İl Gençlik Kolları tarafından Harbiye Hidro Atatürk parkında düzenlenen anma etkinliğine Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, Cumhuriyet Halk Partisi Tunceli eski milletvekili Hüseyin Aygün, Cumhuriyet Halk Partisi Defne İlçe Başkanı Mehmet Gönenç, Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekilleri Serkan Topal ve Mevlüt Dudu, Cumhuriyet Halk Partisi Hatay İl Kadın Kolları Başkanı Filiz Haksöz, Ahmet Atakan’ın Annesi Emsal Atakan ve Babası Ali Atakan, Abdullah Cömert’in annesi Hatice Cömert abisi Adnan Cömert, Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz, Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Eren Kurt, Cumhuriyet Halk Partisi, CHP il ve ilçe örgütleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Anma etkinliğinde konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Defne Gençlik Kolları başkanı Ali Kemal Kazar, “Şehitlerimizin yüreğimizi derinden etkilediği fakat mücadeleyi kat be kat arttırdığımız, demokrasiyi ve eşitliği haykırdığımız gezi sürecinin dördüncü yıldönümüne gelmiş bulunmaktayız. Gezi sürecinin bize kazandırdığı en önemli şey birlikte mücadele etme gerekliliğidir. Taksim’de, Kızılay’da, Armutlu’da ve Türkiye’nin her sokağında yaşadıklarımız ve içinde bulunduğumuz süreçte faşizmin her türlüsünü görmüş bulunmaktayız. Dün çapulcu diye nitelendirilen gençlere bugün terörist yaftası yaptırılmış ve iktidar terörünün her türlüsü meşru görülmüştür. İlaçlarla ayakta kalabilen Abdocan, umutlarımızı satmadık diyen Ahmet ve hunharca dövülen Ali İsmail’i ve katledilen diğer gezi yoldaşlarımıza verdiğimiz sözü yineliyoruz. Kanınız yerde kalmayacak” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay İl Gençlik Kolları Başkanı Ümit Kutlu yaptığı konuşmasında düşüncelerini şöyle aktardı:

“Bugün gezinin 4. yılını anıyoruz. Gezinin güzel çocuklarını anıyoruz. Bugün aslında benim için pek de iyi bir gün değil. Bundan 4 sene önce iş arkadaşımı, kardeşimi, akrabamı, yoldaşımı kaybettim. Abdullah Cömert’i kaybettik. Anısı daima yaşayacak. Biz gezi gençliğiyiz. Gezi gençliği yüreklidir. Gezi gençliği Atatürkçüdür. Gezi gençliği devrimcidir. Gezi gençliği bu ülkenin gerçek sahipleridir. Gezi gençliği ülkenin bu günüdür, yarındır. Bu ülkenin gerçek sahipleri bizleriz. Gezi sürecini gezide yaşadığımız o atmosferi daima yaşatacağız. Bugün de o atmosferi yaşatmak istedik size bu birlik ve beraberliği bu kardeşliği yaşatmak istedik. Dediğim gibi biz bu ülkenin gerçek sahipleriyiz. Biz bu ülkenin geleceğiyiz. Hepinize destek verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum.”

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz ise yaptığı konuşmada şu ifadelerde bulundu:

“16 Nisan günü memleketin ve başka bir hayalin, başka bir geleceğin, Hayır iradesinin en güçlü, en kararlı, en cesur şekilde ortaya koyan Defne’nin hayırlı insanları hepiniz hoş geldiniz sefa getirdiniz. Tarih bu toprakları direnişinden tanıyor. Bu toprakların namuslu, onurlu, haysiyetli insanları 16 Nisan’da bir karar verdi. Fakat o kararı tanımayanlar bugün bu meydandaki insanların cesaretini de tanımayan insanlardır. Bundan tam 4 sene önce 3 Haziran’da kardeşimiz, yoldaşımız, Abdullah Cömert’i maalesef toprağa verdik. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi gençleri olarak, Türkiye’nin en büyük Gençlik Hareketi olarak kardeşimizi toprağa gömdük.Onun kararlı duruşu, onun cesaretli ve inançlı duruşu bugün bu meydanda, bu topraklarda artarak yaşayacak ve bunun sözünü buradan sizlere veriyoruz. Bu memleketin gençliği 16 Nisan günü, aynı dört sene önce Armutlu gençliğinin olduğu gibi “Hayır daha bitmedi” dedi ve yüzde 60 küsür oranda hayır oyu verdi. İşte bu iradedir ki bu memleketin gençlerini yaşatacak olan iradedir. Bundan sonraki süreçte bizler yoldaşımız Abdullah’ın,yoldaşımız Ali İsmail’in ve mahalle arkadaşımız Ahmet’in o onurlu duruşunu o cesaretli duruşunu yaşatmaya devam edeceğiz.”Gençlerin konuşmasından sonra Cumhuriyet Halk Partisi Defne İlçe Başkanı Mehmet Gönenç, Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekilleri Serkan Topal ve Mevlüt Dudu, Cumhuriyet Halk Partisi Hatay İl Kadın Kolları Başkanı Filiz Haksöz ve Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman da birer konuşma yaparak gezi şehitlerini andı.

Konuşmaların ardından etkinlik halkın sanatçısı diye adlandırılan Fevzi Kurtuluş’un konseri ile devam etti. Konserden sonra yeryüzü iftar sofrası kuruldu. Etkinliğin sonunda ise anma etkinliğine katılan vatandaşlara gezi sürecini ve gezi şehitlerini anlatan kısa bir film izlettirildi.

Gezi Eylemleri’nde hayatlarını kaybedenler 4. Yılında anıldı Gezi Eylemleri’nde hayatlarını kaybedenler 4. Yılında anıldı Gezi Eylemleri’nde hayatlarını kaybedenler 4. Yılında anıldı Gezi Eylemleri’nde hayatlarını kaybedenler 4. Yılında anıldı Gezi Eylemleri’nde hayatlarını kaybedenler 4. Yılında anıldı

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.