HBB ZABITA DAİRE BAŞKANI, MEZBAHANE DENETİMİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Hatay Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Ahmet Kilisli, HBB’nin yetki ve sorumluluklarında bulunan mezbahanelerin halka daha iyi ve kaliteli hizmeti sunmak, vatandaşların güvenli ve sağlıklı besinler almaları için denetimler gerçekleştiriyor.

İl genelinde hizmet veren mezbahanelerin teknolojinin son şekilleri ile tamamlandığını belirten Başkan Kilisli, “Hatay Büyükşehir Belediyesinin Antakya Merkez Mezbahanesinde günlük rutin işlerimiz, bir gün önceden gelen evraklı hayvanlar teslim alınıyor. Kesim yapılan hayvanlar muayene ediliyor, işaretleniyor ve ardından kefenlenerek soğuk hava deposuna aktarılıyor. Kesilen etler 24 saat bekletildikten sonra soğuk hava depo araçlarıyla iş yerlerine teslim ediliyor. Esnafların talebi üzerine etler soğuk hava araçlarımızla birlikte iş yerlerine hijyenik bir şekilde teslim ediliyor. Ayrıca halkımıza temiz gıda sunmak adına da kesim alanlarında rutin bir şekilde denetimler gerçekleştiriyoruz”dedi.

“MEZBAHANELERİMİZDE MODERNİZASYON ÇALIŞMALARIMIZI TAMAMLADIK”

HBB Zabıta Dairesi Başkanı Ahmet Kilisli sözlerinin devamında; “İl geneli var olan 8 mezbahamızın 2 tanesi kiralanmış ve 6 tanesi aktif olarak ruhsatlandırılarak Hatay halkına hizmet veriyor. Mezbahanelerimizde modernizasyon çalışmalarımızı tamamlayarak halkımızın hizmetine sunduk. Hatay halkına daha iyi hizmet sunma adına hijyenik ortamlarda kesim yaparak halkımıza etleri titiz bir şekilde ulaştırıyoruz.” açıklamasında bulundu.

HBB ZABITA DAİRE BAŞKANI, MEZBAHANE DENETİMİ GERÇEKLEŞTİRDİ HBB ZABITA DAİRE BAŞKANI, MEZBAHANE DENETİMİ GERÇEKLEŞTİRDİ HBB ZABITA DAİRE BAŞKANI, MEZBAHANE DENETİMİ GERÇEKLEŞTİRDİ

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.