Çay Mahalleliler Gecekondu Mağdurları Derneği,“Talebimizde rant yok, mağduriyet var

İskenderun Çay Mahalleliler Gecekondu Mağdurları Yardımlaşma Derneği Başkanı Ahmet Örnek, dernek yönetim kurulu üyeleri ve bazı mahallelilerle birlikte 2 Haziran 2017 Cuma günü İskenderun Belediye Meclisi’nde gelişen olayları değerlendirdi. Konuyla ilgili konuşan dernek Başkanı Ahmet Örnek, bazı iddialarda bulunarak “Bizler 1997 yılından bu yana tam 20 yıldır mağduriyet yaşayan insanlarız. 1997 yılında G.antepli sanayici Abdulkadir Konukoğlu’nun tapu şerhi ile yani ‘bu arsa, evleri yıkılacak olan 250 hak sahibine ev yapılması şartıyla İskenderun Belediyesi’ne bağışlanmıştır’ kaydıyla işlem görmüştü. Belediye Başkanları, Mete Aslan ve Yusuf Civelek dönemlerinde oyalandık ve hak sahipleri olarak bir netice elde edemedik. Seyfi Dingil döneminde ise başlangıçta Seyfi Başkan “Sözkonusu arsa ananızın ak sütü gibi helal’ derken nedense birden farklı tavır sergilemeye başladı. Günlerdir, aylardır konunun meclis gündemine taşınması için çaba sarf ediyorduk.

2 Haziran 2017 günkü meclis oturumunda da konunun Grup Başkan vekillerince önerge yoluyla gündeme alınması için meclise gelmiş ve derdimizi anlatıyorduk ki Ak Parti Belediye Meclis üyesi M.B. bizlere yönelik olarak hakaret içeren cümlelerle, sinkaflı konuşmaya başladı. Sonrasında meclis içinde gerilim oluştu. Gerilimin sebebi ya da olayları başlatan bizler değiliz. Bizler, meclisin ne olduğunu bilen insanlarız. İskenderun Belediye Meclis Başkan ve üyelerine saygı duyan kişileriz. Meclise saygı duyduğumuz içindir ki polis zoruyla değil kendi isteğimizle meclisi boşalttık. Ancak halkın meclisinden halkın çıkartılması üzücü bir o kadar da düşündürücüdür. Halkın oylarıyla meclise gelmiş meclis üyesi M. B. ile kişisel ya da mahalle olarak bir sorunumuz yok. M. B. halkın oylarıyla seçildiğini unutmadan, halka ve seçmene saygısını muhafaza etmelidir. Her şeye rağmen M.B.’nin hatalı tutumunu bütün bir Ak Parti grubuna, CHP ve MHP grubuna ya da meclise mal etmiyoruz. İskenderun Belediye Meclisi’nin halkın yanında, halkı için olumlu karar vereceğine inanıyoruz. Bazı belediye meclis üyelerimizin kafasında mağduriyet varsa gidermek adına ilaveten şunları eklemek isterim. Bu işte yani haklı talebimizde rant yok, mağduriyet var. Mağduriyetimizin meclis gündemine alınıp İmar Komisyonu’na havale edilmesini ve konunun komisyon sonrası meclis tarafından oylanmasını istiyoruz. Meclisin alacağı karar neticesi de 20 yıldır hak bekleyen 250 hak sahibi tapusuna kavuşacaktır. Konu özetle budur” şeklinde konuştu.

Yasalarla teminat altında olan hakkımızın peşindeyiz

Dernek Başkanı Ahmet Örnek iddialarının devamında ise “Halkın meclisinde hakarete uğramak hiç hoş değil. Buna rağmen sükûnetimizi muhafaza edip gerilimin daha da yükselmemesi için gayret sarf ettik. Kimseden hakkımız olmayan bir şeyi talep etmiyoruz. Yasalarla teminat altındaki hakkımızın peşindeyiz. Elbette hukukumuzu ve hakkımızı koruyacağız ve 20 yıllık mağduriyetimizi sonlandırmak adına gayretlerimizi sürdüreceğiz. Tekrar ifade etmek isterim ki bir veya birkaç kişinin hatasını bütün bir meclise mal etmeyiz. Her şeye rağmen İskenderun Belediye Meclisi’nin 250 mağdur, aile fertleriyle birlikte binlerce mağdur mahalle sakini için olumlu bir karar vereceğine olan inancımızı sürdürüyoruz” dedi.

Çay Mahalleliler Gecekondu Mağdurları Derneği,“Talebimizde rant yok, mağduriyet var Çay Mahalleliler Gecekondu Mağdurları Derneği,“Talebimizde rant yok, mağduriyet var Çay Mahalleliler Gecekondu Mağdurları Derneği,“Talebimizde rant yok, mağduriyet var

 

Önceki İçerikRamazanda 2 Litre Su Tüketilmeli
Sonraki İçerikİskenderun Teknik Üniversitesi’nde Kep Töreni Gerçekleşti
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.