Sanayici Feyruz Bağırsakçı gözyaşları içinde toprağa verildi

İskenderunlu sanayici Feyruz Bağırsakçı, ailesinin, yakınlarının, bazı siyasilerin, gazetecilerin, sevenlerinin ve dostlarının katıldığı cenaze merasimi sonrası gözyaşları arasında toprağa verildi. Hatırlanacağı üzere Sanayici Feyruz Bağırsakçı, 30 Mayıs 2017 sabah erken saatlerde, Adana’da tedavi gördüğü hastanede kalp ve solunum yetmezliği neticesi 66 yaşında yaşama veda etmişti. Feyruz Bağırsakçı’nın cenazesi ilk olarak Yenişehir Mahallesi 15. Sokak No:4 Gökay Apartmanı önüne getirildi. Burada okunan dualar sonrası merhumun cenazesi İskenderun Çankaya Mezarlığı namazgâhına getirildi. Namazgahta cenaze namazı gerçekleştirildi. Cenaze namazı sonrası sanayici Feyruz Bağırsakçı dualar ve gözyaşları eşliğinde Çankaya Mezarlığın ’da toprağa verildi.

Almanya’da Yüksek Matbaacılık eğitimi alan Feyruz Bağırsakçı, matbaacılık sektörünün yanı sıra Makine Montaj konusunda oldukça deneyimliydi. Sanayi üretim tezgahlarının ek aparatlarını üreten, ayrıca siparişle kendisine ulaşan bazı sanayi tezgahlarının üretimini de tasarlayarak gerçekleştiren Bağırsakçı alanında haklı bir üne sahipti. Bir dönem İskenderun ve Hatay’a büyük matbaa tesisleri kurmak ve işletmek yoluyla hizmet eden Bağırsakçı, ayrıca gazete, dergi basımı yoluyla da, bazı yayın organlarının günlük, haftalık ve aylık baskılarını gerçekleştirmişti.

Feyruz Bağırsakçı, İskenderun Organize Sanayi’nde, 1996 -2003 yılları arası dönemin valilerinin başkanlığı sırasında, OSB başkan vekilliği görevini başarıyla sürdürmüştü. OSB Başkan Vekilliği sonrası, Adana’da büyük matbaa baskı tesisleriyle, oluklu mukavva tesisi kuran Feyruz Bağırsakçı, makine montaj dalındaki başarısı ve mucit aklıyla, konuyla ilintili sektörlerin her daim aranılan ismi olmuştu. Sok teknik ofset baskı makinaları ve matbaacılık sektöründeki gelişmeleri yakinen takip eden, çeşitli sektör fuarlarına katılan Feyruz Bağırsakçı, araştıran, monte ederek deneyen ve mevcudu geliştiren yapısıyla tanınan bir isimdi.

Feyruz Bağırsakçı kimdir? (1951- 30 Mayıs 2017)

Feyruz Bağırsakçı 1951 İskenderun doğumludur. İlköğretimini İskenderun Mithat Paşa İlköğretim Okulu’nda tamamladıktan sonra Ankara Yükseliş Koleji’nde öğrenimine devam etti. Yükseliş Koleji sonrası Almanya Heidelberg Üniversitesi’nde Yüksek Matbaacılık öğrenimi gördü. Almanya dönüşü 1970’lı yıllarda İskenderun’da ticarete atıldı. İskenderun ve Hatay’ı 1980’li yıllardan itibaren matbaacılık özellikle yerel basınına, yayın, gazete ve dergi baskıları ve gelişmiş ofset teknikleriyle öncü oldu. Matbaacılık bilgisini geliştirerek, bazı sanayi tezgâhlarının ek aparatlarını ve siparişle gelen özel sanayi tezgâhlarını üretmeye başladı. Makine, montaj sanayisindeki başarısı kısa zamanda ün saldı. İskenderun Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) 1996 -2003 yılları arasında 8 yıl, dönemin valilerinin başkanlığına, başkan vekilliği yaptı ve özellikle OSB altyapısına ve gelişimine önemli katkılar sağladı. İskenderun – Ankara arasında köprü oldu. İskenderun’a katkı sağlayan bazı hizmetlere yerel ve genel hizmetlere aracı oldu. Eğitime katkı sundu. Çeşitli yardım organizasyonlarında yer alarak; bazı hayır organizasyonlarına destek verdi. OSB Başkan vekilliği sonrası, Adana’da büyük matbaa baskı tesisleri yanı sıra, oluklu mukavva tesisi kurdu.

Yüksek Matbaa teknoloji bilgisi nedeniyle, matbaacılık ve makine montaj sektöründe, her daim kendisinden fikir alınan, bilgi ve deneyimlerinden faydalanılan bir isimdi. Sanayici Feyruz Bağırsakçı, Arapça ve Almanca haricinde, orta derecede İngilizce biliyordu.

Feyruz Bağırsakçı, bir süredir Adana’daki özel bir hastanede kalp tedavisi görüyordu. 30 Mayıs 2017 Salı günü, sabah erken saatlerde kalp ve solunum yetmezliği neticesi vefat eden Feyruz Bağırsakçı evli ve ikisi kız, birisi erkek üç evlat sahibiydi.

Sanayici Feyruz Bağırsakçı gözyaşları içinde toprağa verildi Sanayici Feyruz Bağırsakçı gözyaşları içinde toprağa verildi Sanayici Feyruz Bağırsakçı gözyaşları içinde toprağa verildi

Önceki İçerikArsuz T Tipi Kapalı Cezaevi tutuklu ve hükümlüleri, Ebru sanatını sergilediler
Sonraki İçerikArsuz’da Sahil Düzenleme Çalışmaları Devam Ediyor
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.