Havacılığı Ziyaret, Çocukları Havalara Uçurdu!

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Sivil Havacılık Yüksekokulu 3. Sınıf Öğrencileri, Sosyal Sorumluluk Projeleri Programı kapsamında Naciye-Suna-Oktay Tekin İlköğretim Okulu ve Karahüseyinli İlköğretim Okulu 3. Sınıf Öğrencilerine İSTE Sivil Havacılık Bölümünü tanıttı. Proje kapsamında İSTE’ye konuk olan minik öğrenciler Cessna tipi eğitim uçağını yakından görme imkânı buldular ve uçağın kokpitine girerek pilotluk heyecanı yaşadılar. İlköğretim öğrencilerinin havacılığa ilgi duymalarını sağlamak ve havacılıkla ilgili bilgi sahibi olmalarına yardımcı olmak amacıyla yapılan etkinlik ile çocukların ileride ilgi duyabileceği alternatif bir mesleğin de tanıtımı yapıldı.

Etkinliğin amacını; “ilköğretim öğrencilerine havacılık merakı ve sevgisini kazandırıp onların aklında güzel bir anı bırakmak, ileride meslek seçimlerinde etkili olup, havacılığa ilgi duymalarını sağlamak” olarak açıklayan Prof. Dr. Şükran Çakır Arıca, proje hakkında şunları söyledi: “Üniversitemize davet edilen Naciye-Suna-Oktay Tekin İlköğretim Okulu ve Karahüseyinli İlköğretim Okulu 3. Sınıf Öğrencilerine Barbaros Hayrettin Konferans Salonu’nda Üniversitemiz ve Sivil Havacılık Yüksekokulu’nu tanıtıcı bir sunum yaptık. Ardından, havacılığın kısa tarihi, hava araçları ve havacılığın geleceği hakkında görsel yönü zengin bir sunumla bilgi verdik. Sunum sonrası yapılan simülasyon uçuşuna öğrencilerin ilgisi yoğun oldu, çocuklar sevinçten adeta havalara uçtular. Kek ve meyve suyu ikramının ardından, öğrencilere ziyaret anısına çeşitli hediyeler verildi ve hep birlikte Yüksekokulumuz bahçesinde bulunan Cessna tipi eğitim uçakları gezdirilip, kokpitte çocuklara uçaklar ve uçuş ile ilgili bilgiler aktarıldı”.

Miniklerden Çocuk Kütüphanesine Kitap Desteği!

Uçakları yakından inceleyen minik öğrenciler, daha sonra İSTE Kütüphane ve Dokümantasyon Merkezi’ni gezdiler. Naciye-Suna-Oktay Tekin İlköğretim Okulu 3/B sınıfı öğrencileri ve Öğretmenleri Dilek Çobanoğlu, yanlarında getirdikleri 33 çocuk kitabını İSTE Çocuk Kütüphanesi’ne bağışladılar.

Program sonunda İSTE Sivil Havacılık Yüksekokulu giriş kapısında hatıra fotoğrafı çektirip, önceden hazırlanılan kâğıt uçakları hep birlikte gökyüzüne fırlatan ilköğretim öğrencileri, mutlu bir şekilde İSTE’den Kampüsü’nden ayrıldılar.

Havacılığı Ziyaret, Çocukları Havalara Uçurdu! Havacılığı Ziyaret, Çocukları Havalara Uçurdu! Havacılığı Ziyaret, Çocukları Havalara Uçurdu! Havacılığı Ziyaret, Çocukları Havalara Uçurdu! Havacılığı Ziyaret, Çocukları Havalara Uçurdu!

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.