İSTE’den, “Temiz Eğitim, Temiz Gelecek”

İSTE DMYO öğrencileri İskenderun Su Çıkağı Köyü Paşa Karaca Anaokulu, İlkokulu ve Ortaokulu’nda toplam10 sınıfa ait 70 parça perdeyi yerinden çıkararak, temizlenmesini sağladı ve tekrar kendi çabaları ile temizlenmiş olarak sınıflara astılar. Sınıfların perdeleri öğrenciler ve proje ortağı KNT Kuru Temizleme’nin de desteği ile İskenderun’da yıkanarak, ütülendikten sonra yeniden okullara götürüldü ve yerlerine asıldı.

Konu ile ilgili faaliyetleri sırasında Köy halkı, öğrencilerin ve okul idarecilerinin takdirini toplayan gençlerin bu projesini örnek bir davranış olarak değerlendirirken; tüm gençlerin, topluma faydalı olmak adına, bu tür davranışları örnek almaları gerektiğini belirterek memnuniyetlerini dile getirdiler. Projeyi gerçekleştiren öğrenciler duygu ve düşüncelerini şu sözlerle ifade ettiler: “Bizler bugün burada, topluma örnek oluşturma konusunda iyi bir adım attığımızı düşünüyoruz.

Çevremize, gelecek neslin sahibi olan gençlere, bizlere yol açacak olan büyüklerimize; destek olunması, yol gösterilmesi ve teşvik edilmesi halinde, biz gençlerin içindeki sosyal sorumluluk cevherinin ortaya çıkarılacağını göstermek istedik”. İSTE’de zorunlu bir ders olarak tüm bölümlerde uygulanan “Sosyal Sorumluluk” programının bu manada kendilerine çok şey kazandırdığını vurgulayan öğrenciler; “Bu program, bizlere sosyal sorumluluk projelerinin nasıl yürütüleceği, planlanacağı konusunda da yol gösterdi. Sosyal sorumluluklarımızın ne olduğunu ve bunu nasıl yöneteceğimizi öğrendik” diyerek, projeye katkılarından ötürü KNT Kuru Temizleme başta olmak üzere ve emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

İSTE’den, “Temiz Eğitim, Temiz Gelecek” İSTE’den, “Temiz Eğitim, Temiz Gelecek”

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.