Körfez Musiki Derneği’nin “Baharla gelen şarkılar” konseri görkemli geçti

İskenderun Körfez Musiki Derneği’nin, İSTE Yazıcı Konservatuar Salonu’nda gerçekleştirdiği, Türk Sanat Müziği konseri, coşkulu geçti. Şef Mustafa Duran yönetiminde, “Baharla gelen şarkılar” konseri, sunucu Fatma Sivri’nin okuduğu bir şiirle başladı. Şiir sonrası İskenderun Körfez Musiki Derneği Başkanı Mehmet Bülent Keske kısa bir selamlama konuşması yaparak, sahne alan solist, korist ve müzisyenlerin özverili bir şekilde bu işe gönüllü olduklarını, müzik tutkusu ile yollarına devam ettiklerini ifade etti.

Dernek Başkanı Keske’nin konuşmasından sonra başlayan konserde, koru çeşitli eserleri seslendirdi. Konserde solistler, Özlem Kasar, Tuncay Ataş, İlknur Tilki, Nalan Han, Erol Tabu, Hasan Büyükaşık, Sema İşçi, Serpil Akbulut, Eylem Eles sahne olarak parçalarını başarıyla seslendirdiler. Solistlerden Betül Özdemir ve Özgür Canatar ise ‘sevgi dolu şu gönlüm’ şarkısını düet yaparak söylediler.

Konser sırasında salonda bulunan konuklarda zaman zaman parçalara eşlik edip, alkışla tempo tuttular. Konser bitiminde İskenderun Körfez Musiki Derneği Başkanı Mehmet Bülent Keske, Şef Mustafa Duran’a, başarılı performansı için tebrik ederek çiçek sundu. Dernek başkanı Keske, diğer çiçeği de sunum yapan Fatma Sivri’ye takdim etti.

Başkan Mehmet Bülent Keske “Musiki gönüllüsü olmaya devam edeceğiz”

Konser sonrası dernek faaliyeteler hakkında özet bilgi aktaran Başkan Mehmet Bülent Keske “Derneğimiz 2000 yılında kuruldu. Müziğe gönül veren üyelerimizle Türk Sanat, Türk Halk Müziği ve şiir dinleti grubu ile çalışmalarımız sürmektedir. Ayrıca derneğimizde Kanun, keman, ud dersleri verilmekte, nota ve solfej eğitimi yapılmaktadır. Bu güne kadar dernek olarak ilimizde, diğer illerde ve yurt dışında olmak üzere birçok konser verdik ve bazı festivallere katılım sağladık.

Yine dernek olarak sosyal sorumluluklar kapsamında, İskenderun Kapalı Cezaevinde, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’na ait Sevgi Evleri’nde ve çeşitli kamu kurum ve kuruluşların davetleri üzerine çeşitli yerlerde konserler verdik. TSM üstatları Zekai Tunca, Vedat Kaplan Yurdakul, Serap Kuzey, Ayşe Taş, Yıldırım Bekçi, Yaşar Özel, Esra İçöz, Mine Geçili ile birlikte konserler verdik. Zeki Müren’i anma gecesi düzelendik. Derneklerin kardeşliği çerçevesinde, Adama Divan Musiki Derneği ile ortak konser icra ettik. Bu gece de, ‘Baharla gelen şarkılar’ konserinde konuklarımızla birlikte olduk. Musiki derneğimiz dün olduğu gibi yarınlarda da musiki gönüllüsü olmaya devam edecek ve yukarıda ana başlıklarını verdiğim faaliyetlerini sürdürecektir” diye konuştu.

Körfez Musiki Derneği’nin “Baharla gelen şarkılar” konseri görkemli geçti Körfez Musiki Derneği’nin “Baharla gelen şarkılar” konseri görkemli geçti Körfez Musiki Derneği’nin “Baharla gelen şarkılar” konseri görkemli geçti

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.