“İSTE II” Denize İndirildi

Antakya 3. Noteri hayırsever Perihan Seferoğlu ile eşi İsmail Hakkı Seferoğlu tarafından, denizcilik bölümlerinde okuyan öğrenciler ile öğretim elemanlarının eğitim ve araştırma çalışmalarında kullanılabilecek bir bot İskenderun Teknik Üniversitesi’ne hibe edildi. İskenderun Teknik Üniversitesi envanterine katılan bota İSTE II ismi verildi. Teknolojik gelişmeleri yakından takip etmek, teknik ve donanımsal açıdan bilgi edinmek amacıyla öğrencilerin üzerinde çalışma yapabilecekleri ve bilimsel araştırmalar yapma imkânı bulabilecekleri bu araştırma ve uygulama botu, öğrencilerin uygulama yapabilmeleri açısından önem taşıyor.

İSTE II’nin denize indirilmesi münasebetiyle İskenderun Anıt Meydanı’nda düzenlenen törene; İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, İskenderun Belediyesi Başkanı Seyfi Dingil, Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur, Altınözü Belediyesi Başkanı Rıfat Sarı, Antakya 3. Noteri Hayırsever Perihan Seferoğlu ve eşi İsmail Hakkı Seferoğlu’nun yanı sıra, İSTE Rektör Yardımcısı ve Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mevlüt Aktaş, İSTE Denizcilik MYO Müdürü Prof. Dr. Sefa Ayhan Demirhan, İSTE Rektör Danışmanları Doç. Dr. Selçuk Mıstıkoğlu, Doç. Dr. Yasemin Bircan Yıldırım, Doç. Dr. Yasin Erdoğan ve Yrd. Doç. Dr. Yakup Kutlu, öğretim üyeleri, Sefa Atakaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürü ve öğretmenleri ile öğrenciler katıldı.

Hibe edilen botun teslim töreninde konuşan İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, hibe edilen botun öğrencilerin ve öğretim elemanlarının hizmetine sunulacağını belirterek, “İSTE II’yi bize bağış olarak hibe eden hayırsever Perihan Seferoğlu ile eşi İsmail Hakkı Seferoğlu’na çok teşekkür ediyoruz. İSTE II ile özellikle RV İSTE I isimli 24 metrelik araştırma gemimizin manevra kabiliyetinin yeterli olmadığı yerlerde, dalışlarda ve durumlarda araştırmalar yapılabilecek. ‘Denizcilik’ her yönüyle İSTE’nin ihtisaslaştığı bir alan ve biz bu konudaki altyapımızı geliştirmeye devam ediyoruz. Araştırma gemisi olan ender üniversitelerden biriyiz. İSTE Denizcilik Meslek Yüksekokulu’ndaki dalış kulemizin bir örneği yok. Bu sene Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi’ne ve Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi’ne öğrenci alıyoruz. Doğru yerdeyiz, doğru zamandayız. Kaliteli bir eğitim almak isteyen ve İSTE’yi tercih eden öğrencilerin pişman olmayacağını düşünüyorum” dedi.

İSTE Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili Prof. Dr. Sefa Ayhan Demirhan ise; “Hayırseverlerimiz tarafından İSTE’ye hibe edilen İSTE II Araştırma ve Uygulama Botu sayesinde Denizcilik ve Deniz Bilimleri konusunda eğitim veren İSTE’nin fakülte ve yüksekokullarının altyapılarına yeni bir imkân daha kazandırılmıştır” diyerek duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

Prof. Dr. Türkay Dereli, konuşmaların ardından hayırsever Perihan Seferoğlu ve İsmail Hakkı Seferoğlu’na İskenderun Teknik Üniversitesi’ne (İSTE) hibe ettikleri bot nedeniyle bir kez daha teşekkür ederek, hediye takdim etti.

“İSTE II” Denize İndirildi “İSTE II” Denize İndirildi

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.