İskenderun Teknik Üniversitesinden Kuşlara ‘Yuva’

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) öğrencileri yaptıkları sosyal sorumluluk projeleri ile farkındalık oluşturmaya devam ediyor. İSTE Denizcilik Meslek Yüksekokulu (DMYO) Lojistik Bölümü öğrencileri, Öğretim Görevlisi Menderes Şereflişan öncülüğünde; “Mutlu Kanatlar Kuş Evi” projesiyle, atıl malzemeleri kullanarak kuşlara yuva yaptılar.

Gerçekleştirdikleri ““Mutlu Kanatlar Kuş Evi”” projesi ile “İSTE DMYO olarak, Okulumuzda kuşların barınmasını sağlayacak evler yaptık” diyen öğrenciler, “Kuşların yumurtlama dönemlerini genellikle okulumuzda da gördüğümüz üzere; klima boruları ve motorları, pencere kenarları, elektrik direkleri gibi tehlikeli yerlerde geçirdiklerine şahit olduk. Kuşların güvenli bir şekilde hayatlarını sürdürebilmeleri için böyle bir proje yaptık. Ayrıca, bu proje ile Okulumuzdaki öğrencilere ve topluma örnek olup, onları da bu gibi projelere özendirmeyi ve ayrıca, kuşlara, hayvanlara ve diğer canlılara olan ilgiyi artırmayı hedefledik” şeklinde konuştular.

Projenin içeriğini de detaylı olarak anlatan öğrenciler; “Duvara monte edeceğimiz ağaç gövdesini, çöpe atılarak atıl durumda bırakılan eski elektrik direklerinden temin ettik. Direkleri isteğimiz ölçüde kestirip boyadık. Ağaca dal şeklini vermek için, yine atıl durumda olan tahta paletlerden kesip boyama işlemini yaptık. Daha sonra kuş yuvalarımızı Okul binamızın duvarına monte ettik. Projeyi uygulayacağımız duvarı seçerken, kuşların daha rahat edebileceği çok fazla insan bulunmayan bir yer aradık ve okulumuzun arka bahçesindeki dalış kulemizin duvarına montajını yaptık. Bu uygulama ile, bizler mezun olduktan sonra da, gelecek yıllarda burada okuyacak öğrencilere örnek olmasını ümit ediyoruz ” şeklinde konuştu.

İskenderun Teknik Üniversitesinden Kuşlara ‘Yuva’ İskenderun Teknik Üniversitesinden Kuşlara ‘Yuva’

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.