İTSO’da İş Sağlığı ve İş Güvenliği Bilgilendirme toplantısı düzenlendi

İşletmelerde iş kazalarının önüne geçilmesi, en aza indirilmesi ve bu konuda gerekli önlemlerin alınması konusuna dikkat çekmek isteyen İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası, önemli bir toplantıya daha imza atarak, İTSO üyelerini ve kamuoyunu ‘İş Sağlığı ve İş Güvenliği’ konusunda bilgilendirdi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İTSO Meclis Başkanı Servet Ugutmen, İş Sağlığı ve İş güvenliğinin çalışanlar ve iş verenler için önemli bir konu olduğuna vurgu yaparak; “İş verenlerimiz bu konuda ciddi anlamda sorunlar yaşamaktadır. Bunların konuşulabilmesi amacıyla Kamu temsilcilerimizi, iş verenlerimizi ve kurumları da davet edilerek, konunun daha iyi anlaşılması ve çözüm önerileri ile birlikte interaktif bir toplantı olması için bir araya geldik. Toplantının faydalı geçmeni temenni ediyorum” şeklinde ifadelere yer verdi.
SMM Odası Başkanı Yıldırım, Af Yasasına değindi.

Ardından söz alan İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Merih Hasan Yıldırım ise, işletmelerin Af yasasından faydalanması için şon şans olduğuna dikkat çekerek, Yeni bir af yasası çıktı. Mayıs ayında birinci ve ikinci taksitler veya SGK’ daki 1. Taksitlerin ödeme süresi geldi. Mayıs ayında bu taksitimizi ödemezsek, geçmişte yaptığımız yapılandırma iptal ediliyor. Dolayısıyla mükelleflerimizin, iş adamlarımızın iş kadınlarımızın bu konu üzerinde hassasiyetle durmalarını özellikle hatırlatmak istedim. İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası olarak kendi mükelleflerimizi de bu konularda bilgilendiriyoruz ” dedi.

SGK İL Müdürü Bal, “Sosyal Güvenlikte önce tedbir diyoruz”

SGK Hatay İl Müdürü Hamit Bal da, Sosyal Güvenlik konusunda Her yıl Mayıs ayının ikinci haftasını Sosyal Güvenlik Haftası olarak kutladıklarını ve bu konuda bilgilendirme toplantıları düzenlediklerini belirterek, “Bizimi için tekerrürde yarar vardır. Bu anlamda Hatırlatma bazında toplantılar düzenliyoruz. İş verenlerimiz ve çalışanlarımız için İş sağlığı ve İş Güvenliğini anlatıyoruz. Önlem alınması durumunda, kazaların en aza indirileceğini umut ediyoruz. Bunun yanında sağlanan yapılandırmalardan işverenlerimizin yararlanmalarını ve sürdürülebilir istihdamı sağlamalarını istiyoruz. Bu noktada bazı kamu alacaklarının yeniden yapılandırılması ile ödeme kolaylığı getiriliyor. Bu aftan iş verenlerimizin faydalanmaları kendileri için bir avantaj olduğunu söyleyebiliriz” diye konuştu.

İş-Kur İl müdürü Yüksel, ‘Amaç cezai müedeler değil kazaları önlemek’

Hatay İş-Kur İl müdürü Ziya Yüksel ise, toplantıda iş sağlığı ve iş güvenliğinde kazalara sebebiyet verecek faktörlerin önüne geçilmesi için çalışmalar yapıldığına dikkat çekerek; “İş Sağlığı ve İş Güvenliği noktasında amaç, cezai müedeler değil, iş kazalarına sebebiyet verecek faktörleri ortadan kaldırmaya yönelik tedbirlerin alınması maliyetli olabilir ama oluşabilecek iş kazaların olması durumunda ise daha fazla maliyetlerde olacaktır. Bu bakımdan uzak tutacak bir davranış olarak düşünüyorum. Tedbir alınması durumunda hem kazalar hem de maliyetler azalacaktır.

Bu yıl çalışma hayatı ve istihdam seferberliği ile iş verenlerimizin gösterdiği katkılarla yeni istihdam alanları oluşacak ve işsizlerimize de daha çok iş imkanı doğacağını umut ediyoruz” dedi.

Toplantıda, Ortam Ölçümleri Periyodik konularında Remzi Gökhan Kazak, İş Kazaları ve Kazalara Reel bakış konusunda Mehmet Hakan Baki, Meslek Hastalıkları ve Nedenleri konusunda ise Kasım Akyıldız Sine vizyon destekli olarak sunumlar yaparak, İş Sağlığı ve İş Güvenliği konularında katılımcılara detaylı bilgiler verdiler.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Halil Şahin Meclis salonunda gerçekleştirilen toplantıya İTSO Meclis Başkanı Servet Ugutmen, İTSO Yönetim kurulu üyesi Bülent Seküçoğlu, İTSO Eğitim ve Kalkınma Vakıf Başkanı Doğan Erten, İş-Kur Hatay İl Müdürü Ziya Yüksel, SGK İL Müdürü Hamit Bal, SGK İskenderun İlçe Müdürü Bilgin Çam İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Merih Hasan Yıldırım, Meclis üyeleri, İTSO üyeleri, Mali Müşavirler iş adamları ve davetliler katıldılar.

İTSO’da İş Sağlığı ve İş Güvenliği Bilgilendirme toplantısı düzenlendi İTSO’da İş Sağlığı ve İş Güvenliği Bilgilendirme toplantısı düzenlendi İTSO’da İş Sağlığı ve İş Güvenliği Bilgilendirme toplantısı düzenlendi İTSO’da İş Sağlığı ve İş Güvenliği Bilgilendirme toplantısı düzenlendi

Önceki İçerikAhrazoğlu, 19 Mayıs Milletimizin adeta yeniden doğduğu kutlu bir gündür
Sonraki İçerikPayaslı Öğrencilere Yeni Spor Alanı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.